FOLLOWER

25 Disember 2010

Jom tengok rumah di Puncak Iskandar

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

al kisah petang-petang ni, tak der ape nak sibuk sangat kat rumah kami sekeluarga (3 orang  jer) tengok rumah contoh di Puncak Iskandar. 

apa kata kita mulakan dengan ruang makan dan dapur, ruang ni menghadap ke kolam renang (di luar) dan ruang tamu di depan serta ke belakang ada 3 lagi bilik tidur
Sebahagian kolam renang yang boleh dilihat dari ruang makan keluarga.  Ada gambar kolam renang penuh kat situ juga tapi ... modelnya pulak tak bersedia untuk di 'interframe'.


Pemandangan yang lebih jelas dari counter bar di dapur menghadap sebahagian ruang tamu juga...

ruang tamu

tak sempat pula nak snap dalam bilik tidur, layan jer dulu gambar landscape di luar rumah tetapi masih dalam kawasan pagar
keluar tengok banglo sebelah... Banglo Areca Tropika

tengok dari luar jer bang? ...pintu dah kunci sebab masa lawatan dah tamat, tu lah lambat lagi.  Tak per esok datang awal sebelum jam 5.00 petang. Ok!

pandangan sisi kanan dari depan, luasnya agak boleh le muat 3 buah kereta termasuk exora.  kalau buat barbeque kat situ pun okeh, kawasannya memang luas bangat... hehehe
Masa untuk pulang... alif kata rumah kat belakang dia tu rumah hitam dan dia memang suka... nama sebenar rumah tu terlupa pulak... nanti tengok brochure baru dapat letak nama kat sini.  Oleh kerana tak dapat masuk banglo "oren" maka tak dapatlah nak snap gambar dalam banglo tu....


Kediaman eksklusif di Puncak Iskandar dengan kolam renang dalam kediaman (option)
MRCB Land Transforming Communities.
Sekian lah catatan ringkas mengenai rumah idaman di Puncak Seri Iskandar

13 ulasan:

  1. cantiknya..berkenan jugak tgok design dia...:)

    BalasPadam
  2. berapa harga dia?

    BalasPadam
  3. semi d dlm 297k..banglo xtaw r ek...

    BalasPadam
  4. cantik nye.. hmm tapi jauh lak kat perak.. hehe hi hi.. i follow u.. hope to be your fren.. if sudi follow saya juga :) thanks

    BalasPadam
  5. salam, rumah ni thn 2010..aper citer skrg yer? dh siap? nak balik kg, xsempat nak singgah situ.

    BalasPadam
  6. Dah siap...ramai yg dah duduk pon..

    BalasPadam
  7. SALAM..

    saya punya, still under construction.. 70% siap.. fasa yg kedua.. tp semua unit abis dijual..

    BalasPadam
  8. saya punya, still under construction.. fasa kedua.. hampir 70% siap.. insyaAllah bulan Mac tahun depan siap.. rumah belum siap, tp semua unit habis dijual..

    BalasPadam
  9. rasa nak menyesal pun ada beli satu unit banglo kat sini. workmanship sangat teruk...apa taknya bangla dan myanmar punya air tangan...rumah tak siap dah nak serah kunci sebab dah sangat lewat dari tarikh sepatutnya siap...rumah kawan selang 4 buah dari rumah saya lg teruk kondisinya.. cat baru satu layer, parking dah takung air..longkang senget dan yang paling lawaknya dinding pun tak lurus..pun depa nak suruh sign ambik kunci.....

    BalasPadam
  10. alamak..sy dh beli yg fasa kedua yg ada kolam..sll dok lalu situ rs mmg lg slow pmbinaan brbndi g dgn hua yang kt bndr universiti seri iskndr..haish...

    BalasPadam
  11. Salam. Agak2 klu pembeli nak jual smula rumah tu anggaran kos bape ye?

    BalasPadam
  12. thanks sebab yg komen kat sini.
    saya dan suami tgh bercadang utk beli rumah kat sini..tq for letting us know..

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...