FOLLOWER

11 Januari 2010

Mengena, Terkena,... Mengapa Harus Terjadi?

Maafkan Natrah... apa kaitannya dengan cerita hari ini?  Baca dulu...
Entah di mana silapnya... hari ini tadi bersemangat nak kerja... banyak kerja yang perlu disiapkan dan diselesaikan segera...

cerita 1:  Pagi tadi... bila berjumpa seseorang ... ingatkan dah siap atau dah nak siap...
"Tipah tertipu"  plak.... memang dah agak dari awal lagi... tapi tak sangka betul plak.buatlah sendiri siapkan mana patut.  Moral of the story is  Pengajaran:  Sentiasalah bersangka baik dan fikirkan yang terbaik semoga setiap urusan mencapai kejayaan

Cerita 2:  Pagi tadi juga... selepas cerita 1, terima berita lagi... nak kata buruk, tak lah buruk sangat dan nak kata baik tak juga sebab tak berapa nak suka... tapi sekarang kena suka juga... sebab dah kena 'high impact 2010'.  Moral of the story Pengajaran lagi:  Terimalah tugasan ini sebagai cabaran 2010... kerana Hidup Berani Untuk Gagal. Jangan gagalkan hidup ini... kerana benda2 kecik dan remeh temeh tu...

Cerita 3:  Baru berkaitan dengan gambar di atas... Aye percaya ini adalah kerana kisah benar... kalau nak tau citernya bacalah, klik kat gambar tu... Macam tak percaya kan.  Moral of the story Pengajaran:  Dalam melusuri hidup ini, mesti ikhlas dan elakkan diri dari melukakan hati dan perasaan orang.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tujuan Aye 'tempek' gambar di atas adalah untuk bacaan dan ingatan bersama.  Maafkan Aye andai ada yang terluka dengan entri kali ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...