FOLLOWER

3 Mei 2010

Dah tolak... tumpah la...

salam, entri lagi nih...


al kisah satu hari baru balik dari book store
beli buku kaler untuk anak-anak
dengan harapan lepas ni... tak der la nak conteng kat dinding dah...
pandai.... memang pandai... conteng kat buku jer eeekk...

Balik dari kedai, masuk rumah... of course la...
si anak tak sabar2 terus buka beg plastik isi buku tadi...
si ibu terus ke dapur nak siapkan makanan dan minuman untuk si ayah

dalam kekalutan... tak kalut mana pun
cuma kelam kabut skit sebab si ayah dah dahaga sangat tu...
si anak bertanya: Umi! kalau dah kena tolak jadi apa?
si ibu menjawab:  La!... dah tolak tumpah la  (jawab skema plak tu, tak tengok pun si anak buat apa)
diam seketika... lalu si anak dengan selamba.... (Diena kata kodo-kodo)
berkata:  Ohh! 3 - 2 = tumpah!...
si ibu kebingungan:  Ha...
dalam hati.... hm dah silap jawab la plak...
~~~~
selingan jap... ngantuk nyeeee....

Before I was A Mom | Awesome Mom

Assalamualaikum dan salam sejahtera.  



Berikut adalah catatan email yang Aye terima dari seorang rakan dan dikongsikan untuk bahan bacaan semua ibu-ibu dan bakal ibu.  Andai anda sudah baca, boleh baca lagi... andai belum... selamat membaca

Awesome Mom

Once you have been hit, you have to hit 5 awesome Moms..
Including the one who thought of YOU today and sent it to YOU...
If you get hit again, You will know you are Really awesome!
So hit 5 awesome moms on your friends list to let them know they are awesome!

Before I was a Mom,
I never tripped over toys or forgot words to a lullaby.
I didn't worry whether or not my plants were poisonous.
I never thought about immunizations.

Before I was a Mom,
I had never been puked on.
Pooped on.
Chewed on.
Peed on.
I had complete control of my mind and my thoughts.
I slept all night.

Before I was a Mom,
I never held down a screaming child
so doctors could do tests. Or give shots.
I never looked into teary eyes and cried.
I never got gloriously happy over a simple grin.
I never sat up late hours at night watching a baby sleep.

Before I was a Mom,
I never held a sleeping baby just because
I didn't want to put her down.
I never felt my heart break into a million pieces when I couldn't stop the hurt.
I never knew that something so small could affect my life so much.
I never knew that I could love someone so much.
I never knew I would love being a Mom.

Before I was a Mom,
I didn't know the feeling of having my heart outside my body..
I didn't know how special it could feel to feed a hungry baby.
I didn't know that bond between a mother and her child.
I didn't know that something so small could make me feel so important and happy.

Before I was a Mom,
I had never gotten up in the middle of the night
every 10 minutes to make sure all was okay.
I had never known the warmth, the joy, the love, the heartache, the wonderment
or the satisfaction of being a Mom.
I didn't know I was capable of feeling so much,
before I was a Mom .....

May you always be overwhelmed by the Grace of God rather than by the cares of life

Hati dan Perasaan Tak Sama Macam juga AIM (tak best ker?)

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Hmmm, ... ada cerita tentang AIM ker? Bukan
AIM tu ... Aye Ini Manusia... bukan... Anugerah Industri Muzik laaa...
Entri ni bukan nak bercerita tentang AIM,... sebabnya Aye tak tengok pun... dah lepas ker @ belum mula lagi... ntah... Aye tak kisah sangat...

Entri ni nak bercerita tentang hati dan perasaan yang sering berbeza mengikut hari ...Tapi... menung sat...Apa kaitannya....

Hari ini, mood bangun pagi dah okey...
siap siaga... semua okeh...tetiba
masa sarapan ... gangguan plak... macam2 tak kena...
si Alif nak minum teh dengan sudu pulak...
ikut adik lah ni.. Diena... kenapa ??
Apa perasaan bila kena marah kat meja makan...

Macam tu lah agaknya perasaan kita
orang dewasa yang sering berbeza
tak kira masa dan keadaan
cuma mood kita tiada siapa nak marah
yang marah adalah kita...

cukup dulu kat sini...sekian..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...