FOLLOWER

5 Mei 2010

Susah ke nak bagi kerjasama?

~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum dan salam sejahtera


sekadar meluahkan ... ada sesapa yang terkena? 
Maaf bukan hasrat untuk melukakan hati sesiapa

Alkisah:
susahkan? nak buat kerja
bila kita bagi pandangan atau pendapat
ada saja alasan dan ngomelnya
... nak kata terima tak juga
Apa?!
Ingat kita saja-saja nak tegur ke?
Kalau tak kerana kerja, sorry ler..

Ni, lagi satu hal
dah minta tolong
nak tolong tu tolong jer la..
kalau tak nak tolong
tak per... orang lain ada
kalau ada yang sudi menolong la...
kalau tak nak tolong
baik blahhhh... nyemak jer dah tu buat bising plak kat sini
merungut tak tentu pasal
.... mana janji masa mula2 masuk kerja dulu ...
sanggup buat apa saja

erk...
sebagai manusia kita semua ada naluri dan perasaan
suka merungut... tapi jangan sampai sakitkan hati orang lain

~~~~~~~~~~~~~~

My Recents Comments in Chinese Mood

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
terkejut nye pagi ni buka blog...
mula-mula tak perasan lagi...
canteeek punya... tukar layout
alih2 dah settle ubah layout
baru perasan.... laaaa apasal blog aku ni
kena hack ke??? huhuhu

Apa lagi... mula la gabra habis
ingat nak kena delete blog ni...
tapi .... harus pikir dengan rasional
relax... tengok dulu apa yang dia tulis....
huhuhu... malangnya aye belum lagi tamat belajor tulisan Cina
belajor cakap dan buat tulisan Cina pun masa form 1 kat TMGS
dengan Tan Mei Mei... kat mana dia sekarang nih...
muka pun ingat tak ingat jer... yang rasa masih ingat Ng Ah Lian
ada sesapa kenal mereka...

panjang lebar pulak buat citer nyer yer...
berikut aye letakkan sebahagian ulasan berkenaan
layan la ye..kalau ada sesapa boleh translate lagi bagus....
boleh tau apa yang dituliskan kat comments tu...
  ~~~
keseluruhan comments kat kongsi pandangan, jangan terkejut pulak ye...

comment pertama untuk Hari Pink Sedunia

Comment kedua untuk Hati Kama
 Comments ketiga dan keempat

Comments kelima dan ke enam
Comment ke tujuh hingga ke sepuluh

Hanya setakat ini dulu yang dapat dipaparkan....
Dari pemerhatian .... hanya dua jer komen .... yang sama yang dicopy & paste...
nampak tak perbezaannya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...