FOLLOWER

12 Julai 2010

post ke 242... ada yang cepat lagi

alahai ada yang cepat lagi
siapa cepat dia dapat
apa kaitan gambar dengan cerita?
tiada... saja suka2
kot2 ada rezeki lain kali...
usaha lagi... cuba lagi...

Jelajah Blog Bulan Julai - Ben Ashaari

Assalamulaikum dan salam sejahtera,


hai apa kes?...
tak semena-mena terasa pulak nak join jelajah blog oleh Mr Ben...
Jelajah bolog bulan Julai
agak lama jugak Mr Ben menyepi dari menjelajah blog ...

Jadi sempena bulan Julai yang tak der kena mengena
dengan Aye... nih... aye nak lah Mr Ben jelajah blog Aye yang tak seberapa nih...
Ntah apa yang istimewa dengan blog aye...
kadang-kadang lebih banyak entri yang merapu
... sebab dah kekeringan idea...

apa-apa pun Mr Ben tak pulak nyatakan kriteria apa yang melayakkan untuk dijelajah melainkan untuk hari ini... hanya 5 yang terawal akan dijelajah... tu jer... harap2 dapatlah masuk dalam senarai yerk...

sekian, selamat datang ke blog aye... wahai Mr. Ben
terima kasih.

Kemaskini cerita terkini

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Minggu lepas macam2 cerita yang berlaku dalam hidup kita semua kan?
macam2 kan?... yang sebenar-benarnya aye nak kongsi beberapa cerita...


Pertama berkenaan Pembakaran Terbuka
Mengapa topik ni jadi cerita pertama?
Sebabnya memang ini yang dihajatkan untuk ditulis lagi pulak kat tempat tinggal aye.... jiran tetangga memang suka sangat bakar sampah secara terbuka.... erk... mana nak cari tempat bakar sampah tertutup melainkan kat tempat tertentu jer..

Orang selalu kata dok kat kampung udaranya nyaman, segar dan tiada pencemaran...
hehhh tak semua kampung macam tu... kawasan perumahan kami kat kampung... lori angkut sampah pun datang cuma 1 atau 2 kali jer seminggu.... habis tu... sementara nak tunggu lori sampah... apa lagi... ranting2 pokok ngan semak samun yang dicabut tu kena la bakar kalu tidak..... bertambun la depan rumah... tak salah juga kalu nak bakar kan... tapi ... bila bakar tu... asapnya penuh masuk rumah kesian jugak kat anak2 nak main pun susah... tapi diaorang releks jer... risau juga kan...tapi apa nak buat... nak tegur pakcik pun ... tu lah kita kan penuh dengan simpati dan rasa hati... takut2 jiran tetangga terguris hati... sudahnya pendam jer la... lagi pun bukan selalu... adat hidup berjiran...kenalah pandai2 jaga hati kan?

Kisah Kedua.... saja nak tumpang kisah Bola sepak Piala Dunia
Tak der yang menarik pun nak buat cerita... cuma anak aye si Alif...
ini mesti terikut2 cerita upin ipin ke apa tak tau lah...
bila petang jer ajak keluar... nak main bola sepak piala dunia....
faham ke dia... yang suka sekalik...
dia cakap kat ayahnya... bila besar nanti nak main bola sepak piala dunia untuk Malaysia.... wahhhh sukanya... kembang mak ayahnya.... hehehehe...

apa cerita.... ramalan si Paul sotong kurita itu menjadi... jugak yer... akhirnya Sepanyol menang juga.... ada yang terpengaruh ker...kayalah sotong to yer... apalah pulak nasib si burung nuri...

Kisah ketiga... antara Demam denggi dan demam campak
kisah ni memang suspen skit... sebab demam denggi kan simptom nye hampir sama dengan campak... yang beza demam campak takder sampai muntah2...tak cerita panjanglah.... nanti jemu plak...

Kisah Keempat...pasal MENTOR4... (dah nak basi)
Saja nak luahkan pandangan jer...
Aye minat juga dengan Cik Nani yang cantik molek tu
suara pun ada power juga...
cuma agak mengecewakan bila dapat tempat ke-3 jer
Aye fikir mungkin juga kerana persembahan ke dua...
alahai... mengapa la... nyanyi atas katil plak... tak der feel langsung...
dah lah... malas nak komen panjang2 nanti dikatakan wartawan tak bertauliah plak ..

Kisah kelima... HADIAH!!!!
... aye dah terima hadiah penyertaan bagi contest Anjuran Little Kids Photography & Little Mamas's Love Baby Boutique  iaitu "I Luv U Contest".  Kepada sesiapa yang nak join masih sempat lagi... tarikh tutup 15 Julai.... klik jer kat link I Luv U Contest...

Terima kasih Rose... kiut sangat...










Sekian....terima kasih kerana sudi baca sampai di sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...