FOLLOWER

15 Julai 2010

Bila Ke Klinik Kesihatan, berapa lama tunggu doktor?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

nak stori tentang semalam, aye cuti .... taklah emergency, mula asalnya isi borang keluar jer... tapi kalu dah sampai jam 1.00 baru selesai... baik cuti....

urusan semalam, pagi2 lagi lebih kurang jam 7.45 bertolak dari rumah terus ke klinik tak singgah ofis pun... anak pun bibik yang hantar ke tadika...huhuhu siannya.

sampai klinik lebih kurang jam 8.05, letak buku merah atas kaunter... hikhik... kena ambik dan letak nombor sendiri rupanya kat buku tu... ingatkan diaorang yang letak... tak per arrr.... ada kemajuan skit dari tahun2 lepas... hehehe

lebih kurang jam 8.30, misi panggil, timbang berat... berat ibu tak bertambah la mungkin berat baby jer.... ambil tekanan...okeh.... hubby kata tekanan rendah... hahhhh sabor jer.  Pass tu amik darah untuk ujian air gula sebelum, then minum air gula pulak 1 mug besor........ huhuhu... sebab perut lapar jer... abih jer.... kenyang perut.... pas tu... chek macam2.... tunggu doktor pulak.... relex.... sampai jam 11.00 tak jumpa lagi... kena pi amik darah pulak untuk ujian air gula selepas minum air gula....selesai.... satu babak....tunggu doktor lagi....

tau sampai jam berapa?.... 12.35 baru dapat jumpa.... chek lebih kurang dah keluar.... doktor pun dah leteh agaknya...yang misi pun satu hal dah panggil nama aye... masuk orang lain.... bagi pulak... dah orang tu (baju hijau) keluar panggil la nama aye pulak... ini tidak... panggil nama orang lain.... heeeee..... tau apa yang menggelodak dalam dada?... tu lah bawa bersabar.... sebab ada 'orang' kat dalam jer... kalu tidak memang kena sound bulat2 jer misi  tu.... sabor....

dah habis membebel... sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...