FOLLOWER

3 Ogos 2010

Ada apa dengan Zakat Fitrah?

Assalamualaikum

Nampaknya kadar zakat fitrah di Kelantan dinaikkan dari RM6.90 ke RM7.00 pada tahun ini
~~~~~~~~~~~~~~~
Zakat fitrah di Kelantan ditetap RM7


Utusan Online:  03/08/2010 1:15pm

KOTA BHARU 3 Ogos - Kadar zakat fitrah di negeri ini ditetapkan RM7 tahun ini, meningkat 10 sen berbanding RM6.90 tahun lalu.

Timbalan Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (Maik), Datuk Kamaruddin Mohd. Zin berkata, penetapan kadar zakat fitrah itu mengambil kira harga semasa beras.

Beliau berkata, bagi tujuan itu Maik telah melantik seramai 571 amil terdiri daripada para imam, bilal dan pegawai agama di kem-kem tentera, polis serta pusat-pusat tahanan.

"Kita menjangkakan kutipan zakat fitrah pada tahun ini sebanyak RM7.5 juta berbanding RM7.3 juta pada tahun lalu," katanya kepada pemberita di sini, hari ini. - Utusan

~~~~~~~~~~~~
Catatan aye:  Kadar zakat kat kawasan kita dah keluar ke?

Berkaki ayam

Assalamualaikum

eh... terkejut ya...
saja nak buat surprise
pagi tadi.... lepas buat entry tentang blackberry
jalan2 kat blog Ben Ashaari...

tau jumpa apa....
hehehehe.... suka sangat
blog aye dah masuk dalam blog list dia la...
kat senarai 'Kaki Ayam'
tapi kenapa kaki ayam...
hanya Bro Ben saja yang tahu...
yang aye tahu ... tak pernah pulak jalan2 kat blog tu dengan kaki ayam
apa-apa pun terima kasih lah kepada Bro Ben kerna sudi letak blog aye dalam senarainya.

BlackBerry jamin tidak ancam keselamatan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
hari ni nak berkongsi entry tentang berita terkini dari Utusan Online
~~~~~~~~~~~
03/08/2010 3:08am


WASHINGTON 3 Ogos - Syarikat pengeluar telefon bimbit pintar BlackBerry, Research In Motion (RIM) memberi jaminan bahawa, produknya itu tidak akan memberi sebarang ancaman kepada keselamatan mana-mana negara.

“RIM berjanji untuk terus mengamalkan integriti yang cemerlang dan BlackBerry tidak akan mengancam keselamatan sesiapa sahaja,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan yang dikeluarkan awal pagi ini.

Kenyataan itu dibuat selepas beberapa negara Timur Tengah seperti Emiriyah Arab Bersatu (UAE) dan Arab Saudi menyatakan hasrat untuk menyekat penggunaan telefon bimbit pintar itu di negara mereka atas alasan keselamatan. - AFP

sumber:  Utusan Online
~~~~~~~~~~~~
Catatan aye:
baru nak cuba berjinak-jinak dengan Blackberry, best ker..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...