FOLLOWER

30 Ogos 2010

apa yang dicari jelas dan nyata berbeza

Assalamualaikum dan salam Ramadan... salam merdeka juga,

berjumpa lagi buat kesekian kalinya
bezanya apa yang dicari memang berbeza dan jelas sekali
namun tak disangka pada bulan yang mulia ini ada juga pencarian yang tak bermoral singgah di blog ini...
tak tau ...

layan..
*
*
*
*
*
penjelasan:
1.  Irdina - nama anak kedua aye - maksud Irdina ialah 'kehormatan kami'.  tak pernah dan tak akan pernah letak gambar bogel dalam blog nih... huhuuu sedehnye...
2.  Solehah - nama adik aye sedang belajar di UiTM Terengganu dalam course Cullinary, rasanya belum lagi buat entry pasal solehah... lepas nih mungkin akan buat kot....
3.  karangan - mungkin juga berkaitan dengan entry berkaitan 'bila lelaki buat karangan panjang' ... hehehe

sungguh menyedihkan kerana pencarian no.1...

Buffered Earnings terkini Mr. Nuffnang [dalam Hidup seorang Blogger], Apa bunga kebanggsaan Malaysia?

Salam Ramadhan dan Salam Merdeka ke 53 buat semua

Dah banyak hari sangat tak update blog nih...
rasa macam nak merajuk pun ada jugak bila BE dah hampir seminggu tak menjengak kat blog nih...
tapi apa kena mengena pulak...
bukan ke hidup seorang blogger ... bukannya semata-mata kerana BE .. kan?
tu la... kekadang hidup seorang blogger juga adakalanya terbabas dari tujuan asalnya...
kalau dulu tujuan berblogging ni hanyalah untuk berkongsi maklumat dan memeriahkan dunia blogging... kononnya....
tapi bila dah mula blog... dah kenal dunia blog... macam-macam ada...sedikit juga terbabas dari landasan...
rasa macam tak berbaloi pulak hanya kerana BE tak der atau iklan nuffnang tak berapa nak hidup ... dah merajuk... ngeee... apa kes...

walau apa pun dalam hidup seorang blogger ... tak perlu cepat melatah dan tak perlu juga cepat mengalah... yang penting dalam hidup seorang blogger adalah ... blognya perlu sentiasa dikemaskini ... untuk 'peminat' juga... kalau lama sangat tak update... nanti peminat lari... oh tidakkkk...

inilah BE yang diperolehi setelah sekian lama menghilangkan diri...

hidup ini tak selalunya indah... namun keindahan yang ada janganlah dipersiakan dengan perkara yang boleh memudaratkan diri sendiri mahupun negara....

~~~~~~~~
Terkesima seketiak.... seketika
apabila terdapat sebilangan rakyat Malaysia tidak mengetahui apa bunga kebangsaan Malaysia - BUNGA RAYA

Bunga raya ialah bunga kebangsaan Malaysia. Selepas mencapai kemerdekaan, Kementerian Pertanian telah diarah untuk mencadangkan bunga yang sesuai untuk dipilih sebagai bunga kebangsaan. Pada akhir pada tahun 1958, Kementerian Pertanian telah mencadangkan tujuh jenis bunga untuk dipilih sebagai Bunga Kebangsaan Persekutuan Tanah Melayu, iaitu Bunga Kenanga, Bunga Raya, Bunga Melur, Bunga Teratai, Bunga Mawar, Bunga Cempaka dan Bunga Tanjung. Selepas perbincangan pada 28 Julai 1960, Bunga Raya telah diisytiharkan sebagai Bunga Kebangsaan Persekutuan Tanah Melayu. Apabila Tanah Melayu bergabung dengan Singapura, Sabah dan Sarawak untuk menubuhkan Malaysia, Bunga Raya terus diguna sebagai Bunga Kebangsaan. (sumber: ms wiki)

Bunga Raya

Selamat Hari Kebangsaan Malaysia yang ke-53.
"1 Malaysia Menjana Tranformasi"

MERDEKA!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...