FOLLOWER

29 Oktober 2010

Hadiah Qurban di Kemboja

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat 1Dunia dan 1Malaysia,

Terlebih dahulu terima kasih tidak terhingga kepada  eQurban.com yang sudi memilih Denaihati.com sebagai platform untuk berkongsi rezeki dengan teman-teman blogger. eQurban.com adalah sebuah syarikat Malaysia yang menyediakan khidmat qurban lembu di Kemboja sempena Hari Raya Aidiladha. Keunikan eQurban berbanding syarikat lain kerana lembu yang disediakan adalah ternakan usahasama eQurban dengan Koperasi Muslim Kemboja. Harga untuk satu bahagian qurban juga sangat kompetitif iaitu hanya RM230 untuk sebahagian. Setiap peserta qurban akan mendapat sijil setelah qurban disempurnakan dan kepada yang berminat untuk melihat proses qurban juga boleh diuruskan.

Pada tarikh bersejarah 29 September 2010, aye telah membuat catatan mengenai Promosi Qurban di Kemboja oleh eQurban.com dan Denaihati.  Tujuan asal catatan berkenaan adalah untuk menyertai contest anjuran Denaihati.com, namun atas dasar yang sama dengan Denaihati.com iaitu dengan semangat Hidup Untuk Memberi aye buat catatan berkenaan.  Tujuannya adalah untuk sama-sama berkongsi rezeki dengan qurban dengan saudara Islam di Kemboja.

Alhamdulillah pada 28 Oktober 2010, Denaihati.com telah mengumumkan pemenang contest berkenaan.  Pemenangnya adalah etomyam @ myjazmanie.com dan tpinky.blogspot.com serta yangbaik.blogspot.com (aye lah tu).  Terima kasih tidak terhingga kepada Denaihati.com kerana telah memilih aye sebagai salah seorang pemenang.  Kira-kiranya dah tergolong dalam insan yang terpilih.  :-)

Secara tidak langsung hadiah Qurban yang berupa 1 bahagian lembu bernilai RM230.00, akan disumbangkan kepada penduduk Islam di Kemboja pada Hari Raya Qurban yang akan datang. Alhamdulillah.  Semoga dimurahkan lagi rezeki kepada Denaihati.com dan eQurban.com.

Daripada Aisyah r.a Nabi Muhammad s.a.w. telah bersabda yang bermaksud: “Tiada suatu amalan yang dilakukan oleh manusia pada Hari Raya Qurban, yang lebih dicintai Allah selain daripada menyembelih haiwan qurban. Sesungguhnya haiwan qurban itu pada hari kiamat kelak akan datang berserta dengan tanduk-tanduknya, bulu-bulunya dan kuku-kukunya, dan sesungguhnya sebelum darah qurban itu menyentuh tanah, ia (pahalanya) telah diterima disisi Allah, maka beruntunglah kamu semua dengan (pahala) qurban itu.”(Riwayat al-Tarmuzi, Ibnu Majah dan al-Hakim)

Sekian.

Apa yang sulit dengan hawa nafsu

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

kita memang tak kuat, cuma kadang-kadang kita jer yang rasa kita kuat, apa lagi kekuatan yang kita ada, terutama kaum wanita... kuat menangis!!!! yer.... tak caya, opppsss.... nanti ada yang kena gam nih...

~~~~
Tidak ada sesuatu yang lebih sulit aku obati selain dari hawa nafsuku sendiri. Terkadang aku berhasil mengalahkannya, tapi di lain waktu ia berhasil mengalahkanku.


(Sufyan ats-Tsauri)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...