FOLLOWER

17 Disember 2010

Akal tidak sekali datang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,


Akal tidak sekali datang!


Untuk itu bila rasa macam dah mati akal... tunggulah, ia pasti datang semula... banyakkan makan kismis dan berzikir... berfikir dan berehat... kerana ia pasti datang lagi...

..... jangan mati otak... kerana mati otak tak sama dengan mati akal....

fikir fikirkan...


layan.............

p/s:  nak upload picture tapi problem pulak....

Malaysia Mom Bloggers

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia buat 1Dunia,



Malaysian Mom Bloggers diasaskan oleh Pn. Siti Sifir 10.  Mengapa sifir 10... itu kenalah tanya pemiliknya.
Tujuan Fanpage ini ditubuhkan adalah untuk mengumpul ibu-ibu yang suka berblogging bukan untuk menyaingi MBP atau MSK.
 
Aye suka join group macam ni sebab boleh tambah kenalan, walaupun aye bukanlah orang terkenal... ewahhh, macam mana nak terkenal kalau asyik buat entry syok sendiri jer... Apa-apa pun tujuan aye berblogging hanyalah sekadar suka-suka untuk mengisi masa lapang (ada ker?) dan mencurah segala karat marat yang sarat dalam pemikiran ni... alahai macam sesi kaunseling pulak.
 
Sesekali memang bila tak der idea tapi nak juga mengarang tu lah jadinye... merapu merepek dan meraban tak tentu pasal.  lain yang nak dicerita lain pulak yang keluar...
 



Malaysian Mom Bloggers

Promosikan Juga Halaman Anda

Apa kaitannya?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

Erm... apa kaitannya antara gambar ini dengan cerita yang bakal dicatatkan di sini?

Gambar 1:  "adzan maghrib malaysia 2010 tv3 26 tahun inspirasi hidupku"

Gambar 2:  "azan maghrib tv3 akasia seribu kali cinta selepas ini tv3 26 tahun inspirasi hidupku"
Antara carian yang sempat singgah di blog yangbaik yang dicapture oleh Nuffnang pada 16/12/2010.  Yang paling best sekali aye suka carian "resepi kek ubi kayu".  Memang tak pernah buat pun kek ubi kayu dan tak pernah publish pun kat sini... mungkin juga dia patut cari kat Dapur Tanpa Sempadan kat dapur tu macam2 resepi ada dari sekecik-kecik resepi (tukar dari sekecik2 anak) hinggalah ke mak bapak tok nek resepi pun ada...

Best juga ada yang mencari "lagu taxi angkubah". Lagu apa tu.. tak pernah dengar pun.

Dan.... carian yang masih lagi popular kat sini adalah Nik Zaris Nelydia.  Semenjak aye publishkan cerita tu pada 4/11/2010, boleh dikatakan setiap hari dan setiap jam ada saja yang singgah mencari Nik Zaris kat sini.  Walaupun sebelum tu dah ada, tetapi singgap 2 atau 3 bulan sekali jer.

Sekian adanya catatan sebuah pencarian dan kaitannya dengan kehidupan seharian.

Tak diperlukan bukan bermakna habis madu sepah dibuang

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

Sesekali ada terasa tak kehadiran kita ke sesuatu tempat seperti tidak perlukan.  Tiada siapa yang peduli, tak kiralah orang yang kita kenal atau orang yang kita tak kenal.  Tapi kalau dah tak kenal cam ner nak tegur yer?

Tempat itu bukanlah tempat asing bagi kita tetapi bila dah dipedulikan, rasa macam masuk ke tempat baru pulak.  Kawan2 pun tak nak cakap, diam semacam jer... tengok kita pun macam jeling... Kalau jeling-jeling manja gitu tak per gak, tapi ... ntahlah korang rasa lah sendiri. 

Kalau korang pernah alami nya, apa korang buat?  Buat dekk jugak kan... tapi dalam hati mesti curiga juga kan?


Mengapa sombong dan malu

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia,

Biasa tak dengar atau baca pepatah... malu bertanya sesat jalan....




Inilah sebabnya:



"Ilmu tidak akan bisa didapat oleh orang yang pemalu dan orang yang sombong".  (Abul Aliyah)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...