FOLLOWER

23 Disember 2010

Siapa punya ni?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

macam-macam orang... atau aye yang tak paham...

macam ni punya carian pun ada ke?

layan.....

"semua hasil carian (0) orang (0) halaman (0) kumpulan (0) aplikasi (0) acara (0) kiriman rakan (0) kiriman dari setiap orang (0)lihat semuaorang yang mungkin anda kenali ieyqa natasya delovemiz zana adalah rakan bersama. tambah sebagai rakanamy baizuramiz zana adalah rakan bersama. tambah sebagai rakanbuat iklanditaja oleh urban planner? quaint or ginormous, build the city you want from the ground up. play cityville, zynga's newest game!nur syakila main permainan ini global conversations: climate climate change threatens plants and animals globally. what should be done to save them? join the conversation.suka · 61,626 orang menyukainya. 博雅德州撲克最刺激的撲克游戲. 獨創大樂透玩法,每一秒都有人獲得百萬大獎. 快來參加把,下一個中獎的就是你! 《新仙境傳說》華文版!快點我 gameflier.com 要玩就玩最新的!華文版與台灣同步零時差!全新三轉新職業新增可愛魔物~守候永恆的愛!我在新仙境傳說等你 cariansemua hasil carian tiada hasil ditemui. semak ejaan anda atau guna istilah lain. "

sumber:  nuffnang.... member's only ...

kalau nak tulis kat atas tu memang ada yang kurang percaya....

kalau tengok gambar nih... boleh percaya ker?



klik pada gambar kalau kurang jelas....

Catch Korean Pop Stars live in Malaysia!

Assalamualaikum dan good day,

this article made for lovely churp churp darling.

~~~~~~~
Got your passes for DiGi LIVE Kpop Party 2011 passes during the pre sale earlier? Don't worry, if you missed the pre sale, you can still purchase your party passes at various outlets - DiGi Retail Centre at Sunway Pyramid, Rock Corners at The Gardens, and a few more outlets, check them out and share today!

The Kpop party is not just about partying to your favourite K-Pop artist performing, you will also get the chance to have a meet and greet session with them!

We're talking about once in a lifetime experience! How do you join this meet and greet session contest? You just need to look out the details under 'Meet & Greet Contest".

Do share this with your crazy K-Pop addicts! Till then enjoy rocking with the K-Pop! There's another round of on-ground passes sale at Queensbay, Penang this weekend (25- 26 Dec).

There's a gift for 100 early birds as well as lucky draw for those who bought it! Spread the word!


~~~~~~~
ChurpChurp Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

Kenapa Aku Letih Bekerja

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

selamat membaca...


Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :

Aku keletihan kerana terlebih kerja... nak tau kenapa? Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa aku mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.
  • 1.7 juta darinya sudah bersara, Jadi tinggal 21.3 juta orang.

  • 1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun, Jadi tinggal 20 juta orang. 

  • 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej,Universiti dll), Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

  • 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja, Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

  • 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan, Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja.....

  • 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja, surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university student, kena buang kerja dll), Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

  • 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila). Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja.....

  • 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara.. Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

  • Dan 2 orang itu adalah engkau dan aku... aku yang buat blog ini dan engkau membacanya...

  • Dari dua orang ini... engkau SEKARANG INI masih duduk depan komputer baca blog aku...tak buat kerja langsung... jadi tinggallah

  • Aku sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie...Mana aku tak letih!!
Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! perasan sorang-sorang pulak.............



P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2 Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.





catatan sekadar untuk hiburan saja.  jika ada yang terkena mohon maaf...

Bila akal mula berjalan-jalan | Aku Bukan Blogger Itu

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

Akal yang ada memang sentiasa berjalan dengan ligatnya
Memikirkan pelbagai perkara, ada juga perkara yang tidak difikirkan kerana berada luar kotak pemikiran juga kerana di luar lingkup pemikiran yang dirasakan tidak perlu difikirkan bukan bermakna berfikiran sempit...

Tiba-tiba akal itu seakan akan perlahan pergerakannya
Kerana peertukaran suasana dan lokasi kotak pemikiran
Bukan kerana tidak perlu berfikir, tetapi kerana pemikiran itu kaku dan membeku seperti jumud  dan tiada arah jelas untuk difikirkan.

Namun tidaklah sesekali akal itu dibiarkan kaku dan membeku atau menjumud
Harus dan wajib juga akal itu berjalan agar tidak mati dan kaku membeku.

Melancong ke Singapore? Maklumat lanjut ada di YourSingapore.com
Sesekali akal itu dibawa berjalan ke Singapore.  Melihat dan meninjau keunikan negara asing.
Lantas memikirkan bagaimana untuk maju seperti negara Singa itu?

Shopping di Jipaban pulak? Ads by Nuffnang, maklumat ada di sini...jipaban.com
Dibawa juga akalitu berjalan-jalan di jipaban.com Ha?... Ya... jipaban.com, unikkan namanya. Jipaban pusat sehenti baru untuk membeli belas secara atas talian.  Semenjak diperkenalkan banyak sudah pembekal melapor diri di situ... rajin2 melawat ke situ.  Dengan kepelbagaian dan keunikannya yang tersendiri, pembelian secara atas talian menjadi lebih mudah memberikan banyak pilihan.


Akal itu seakan berhenti pula di churp churp.  Namun noktahnya tiada di situ kerana tugasannya sentiasa ada untuk dilaksanakan.

Akal kini terjaga seketika dari lena dan perjalanan jauh yang panjang dan meletihkan, setelah dikejutkan oleh tugasan hakiki yang lebih penting.  Bukan tugasan dari blogger Ben, kerana aku bukan blogger itu, aku tidak cukup pantas untuk semua itu.... kerana keadaan dan masa telah membataskan aku untuk melaksanakan itu semua.

Akhirnya, akal seorang blogger... sesekali seperti wartawan juga dan sesekali seakan suka merapu.
Mengapa?  Kerana dunia blogger ini hanyalah pentas untuk penulisan dan idea itu tak bisa berhenti di sini...

p/s:  terselit juga iklan untuk nuffnang...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...