FOLLOWER

24 Disember 2010

Ada lagi 27 hari

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Diam tak diam tinggal lagi 27 hari menjelang 20 Januari 2011.
Ada apa dengan 20 Januari 2011?
Itulah tarikh EDD ikut perkiraan atas kertas atau dalam buku pink...
Kalau tarikh EDD ikut perkiraan aye mungkin juga 7 hari lagi...

38 minggu saja sudah cukup... kurang tak pernah...

tunggu jer lah cerita seterusnya

Cari alasan - rehat minda

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Biar apa pun alasan cuti yang diberikan,
jangan sesekali gunakan ia untuk melihat keburukan orang lain
jadikan segala peristiwa suka dan duka serta kejadian sepanjang 2010 sebagai tips kuatkan semangat
bagi meneruskan perjalanan dan perjuangan hidup yang belum selesai
bagi tahun 2011 serta tahun-tahun yang akan datang.

Apa kata untuk menghilangkan stress dan tekanan kerja
sepanjang tahun 2010 ini kita rehatkan diri sambil berjalan-jalan di Singapore
atau mana-mana tempat yang difikirkan selesa...

selamat.....

Cerita apa tengahari Jumaat

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pagi tadi dah buat catatan ringkas...
Oleh kerana dah tengahari ni, kena lah tukar topik pulak yer

Tengahari ni nak cerita bab masakan pulak... tapi kurang sesuai sebab aye tak masak tengahari ni.
Kalau dulu masa ofis depan rumah, bila hari Jumaat, tengahari jer mesti balik masak.  Tunggu abang K balik solat Jumaat baru makan bersama, rehat sekejap pi kerja...

Tapi sekarang ni... rumah dah jauh sikit dari ofis, lagi pulak tengahari memang tak balik rumah... makanya makan kat cafe jer ngan kawan2 ofis kekadang makan sorang2... balik petang baru masak untuk makan malam ngan famili....

Eh... nak tambah lagi, kalau masa bujang dulu2, tengahari Jumaat ni pi jalan kat shopping mall pun okeh jugak... kekadang sekadar window shopping jer, jamu mata... balik rumah mengigau mengidam pulak...

dah lah... cerita tengahari nih, nanti nak buat cerita untuk petang dan malam pulak....


.

Pentas dunia di hari Jumaat

Assalamualaikum dan salam 1Dunia,

Catatan ringkas di pagi Jumaat penghulu segala hari.  Semoga mendapat manfaat bersama.

Barang siapa mengetahui bahwa dunia ini adalah negeri tempat berlomba untuk meraih dan mengumpulkan amal shalih, dan ia pun mengetahui bahwa semakin tinggi kedudukan seseorang dalam ilmu dan amal maka makin tinggi pula kedudukannya di surga kelak, maka ia tidak akan menyia-nyiakan waktu sedikitpun dan akan berusaha memanfaatkannya dengan sebaik-baiknya, dan ia tidak akan melewatkan kesempatan sekecil apapun untuk berbuat baik.  Ibnu 'Aqil

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hanya kerana segmen pengikutnya mencecah 6600

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

Terbaca (bukan la... memang dah baca) catatan Bro Ben mengenai keadaan blognya apabila tanpa segmen.  Memang hairan juga kerana blog Ben Ashaari yang pernah aye kenali dulu timbulnya bukanlah semata-mata segmen, banyak juga tip-tip berbloging yang diutarakan. 

Bagi blogger yangbaik macam aye (perasan? tidaklah memang nama blog begitu) walaupun terlebih dahulu wujud dari Ben Ashaari, sesekali dan beberapa kali juga ada rasa segan dan silu sebab bukan sahaja nak mencecah 6000 pengikut, seribu pun jauh lagi.

Kalau nak dapatkan tip yang ringkas dan mudah tentang 1dunia blogging, janganlah segan-segan singgah kat blog Ben Ashaari.  Kalau aye nak review tip yang pernah Ben buat.... hei... tak kuasalah, sebab bukannya kepakaran aye dalam bab2 cam gini... lagi pun apa yang aye akan dapat kalau aye review ... percuma pulak tu... nak tunggu Ben buat segmen review pulak... itupun belum tentu jugak aye sempat.  Manakan tidak kalau dah ribu riban pengikutnya. Tu tak termasuk lagi senarai menunggu dalam bloglist...

Apa yang pasti aye sendiri pun tak terikut kerajinan Bro Ben mengemaskini catatan dalam blognya... selang sejam atau 2 jam... dah bertukar.... pernah juga meniru (itu jer yang tau), tapi tak lama sebab aye bukanlah pandai sangat bab mengarang, kalau bab2 merapu merapi... boleh juga, itu pun tak juga hebat... sekadar makan nasi goreng yang dipanaskan jer... (eh ada kaitan ker).  hentam sajalah...

sekian. dah larut malam nih....mata pun dah mengantuk, tunggu mr abang K (tak der misai macam datuk k) tak balik2... kalau dapat keluar jumpa kawan2, tak ingat jalan balik rumah la pulak...

adush...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...