FOLLOWER

22 Januari 2011

Cerita Ceriti Google Page Rank | Berapa PR blog anda?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Nak update sikit cerita tentang Google Page Rank.  Memang susah nak buat cerita kalau kita tak tahu hujung pangkal dan makna cerita.  Tetapi yang hairannya nak juga buat cerita, sekadar menumpang populariti tentang PageRank yang sedang meletup sekarang. 

Rata-rata otai blog... terutamanya blog yang dimiliki oleh jejaka idaman Malaya.  Kalau tak percaya... boleh tengok kat 'blog list yangbaik' ...Boleh dikatakan 'mereka' semuanya membicarakan tentang kepentingan PR untuk blog.  Taklah sehebat Wanita Melayu Terakhir, kalau berbicara tentang kepentingan PR untuk blog ... sekadar di pinggiran jer... tapi tak semua.  Cuma tak nampak sangat perbincangan mengenai PR kat blog mereka.

Baca juga cerita-cerita tentang Google PageRank kat blog Denaihati.com.  Boleh dikatakan majoriti pengunjung yang memberi ulasan/komen adalah terdiri dari blogger 'jejaka idaman Malaya'...

Untuk mengetahui apa pula PageRank blog anda, cubalah aplikasi kat bawah nih:-
<><><> <><><> <><><>



Check Page Rank of your Web site pages instantly:













This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service






 
 
sekian... adanya

Makan-makan Mesra hujung minggu di Petronas Bandar Universiti

Selamat sejahtera,

Catatan ringkas kali ini disediakan berkaitan "pesta" makan-makan di Mesra Petronas Bandar Universiti, Seri Iskandar.  Jika anda pernah ke sana pasti anda pernah merasai kelazatan dan keenakan nasi ayam dan laksa.  Rasanya memang sedap dan layanan petugasnya yang Mesra menjadikan hidangan bertambah enak lagi.

So, tak payak cerita panjang-panjang... layan dulu gambar-gambar yang sempat diambil ... sebelum makan... selepas makan ... dah tak cantik...

dimulakan dengan nasi lemak dan milo panas... actually memang tak berapa kena juga nasi lemak dengan milo tetapi disebabkan masa tu aye sedang hamil... maka kopi adalah larangan keras, bukan kerana takut anak hitam tetapi kopi boleh memberi gangguan terhadap penyerapan vitamin.  Nasi lemak seperti biasa ada sambal tumis ikan bilis, 1/4 biji telur, timun dan 'secubit' ikan masin... kocik la sangat ikan masinnya adalah sebesar ibu  jari Alif... kalau dapat besar sikit lagi okeh juga... apa2 pun bedal jer..

Alif dengan khusyuknya dan sabar menunggu ayah 'mengkecikkan' lagi ikan kering yang telah sedia kecik... geram nak makan dengan tanganya jer... ayah lambat ler.  Lepas makan, buka peti ais kat belakang tu... cari 100plus... perghhh... carilah air mineral ker... ini tidak...

akhirnya.... Alif dapat makan sendiri jugak... sebab nasi tu ditinggalkan oleh ayahnya kerana mengambil hidangan yang seterusnya...


Tara... hidangan seterusnya adalah roti bakar bersama telur rebus separuh masak... memanggg tak cukup untuk ayah seorang atau pun ummi seorang... sebab roti tu di makan berempat dengan Alif dan Diena.  Nasib baik juga anak2 tak berapa minat dengan roti tu... sebabnya mereka lebih berminat dengan jajan-jajan yang berlonggok dalam kedai mesra tu... cuma kena control sat... lepas makan depa pi la cari mana berkenan..


Setakat ni dulu gambar yang sempat di post... gambar nasi ayam dan laksa tu... tunggu ajer lepas aye habis pantang nanti nak pi makan kat sana lagi....

bukan tu jer yang ada kat kafe tu. Ada jagung kukus, pizza (taklah sehebat Zan Pizza atau Pizza hut, tapi aye sukakan kejunya... yummiii), kentang putar dan roti bakar bersama orang kaya.  Itu dulu menu yang aye ingat. 

Sekian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...