FOLLOWER

5 Mac 2011

Gantian yang lebih baik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,Tidaklah seorang hamba meninggalkan sesuatu karena Allah, kecuali Allah akan menggantinya dengan sesuatu yang lebih baik daripadanya dari arah yang tidak dia sangka-sangka. Dan tidaklah seorang hamba menganggap remeh hal yang diharamkan, sehingga ia mengambil yang tidak baik, kecuali Allah akan memberinya sesuatu yang lebih berat daripadanya.  (Ubay bin Ka'ab)

~~~~~

Suatu terimaan itu sukar untuk ditinggalkan
Tambahan lagi setelah sekian lama ia dicari
Suatu terimaan itu adakala diganti dengan yang lebih baik setelah ia berikan dengan ikhlas.


~~~~~~~~~~~~~

Oh! Gadis Semasa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,


Tiba-tiba keluar idea nie... ada kaitan tak dengan model Gadis Semasa Sunsilk... oh! tidak.... dia bukan model gadis semasa atau mana-mana agensi modelling
Sekadar mendapatkan idea untuk menambah semangat berblogging... kenapa anak2 pulak jadi mangsa,...ini bukan mangsa dera... tetapi koleksi peribadi... capture by Nokia N95. Nak beli Canon DSLR belum mampu lagi... So inilah hasilnya... berbaloi jugak!

Gadis semasa ini baru bersiap-siap untuk jalan-jalan keliling kawasan perumahan pada waktu petang... jalan-jalan makan angin... memang aktiviti wajib setiap hari itupun kalau tak hujan.
p/s:  kereta merz kat belakang tu adalah milik datuk Sofea, datang dari KL melawat Sofea dan mummynya


Eh! senget pulak.... Gadis semasa sedang menunggu ayahnya bersiap-siap untuk jalan-jalan naik kereta... pergi rumah Opah kat Lekir atau Batu 45... pada setiap hujung minggu sekiranya ayah tak bekerja pada hari Sabtu atau Ahad.
p/s:  Kereta hitam kat belakang model nie boleh diabaikan keran telah menjadi milik orang lain.

Hah!... inilah rupa Gadis Semasa bila bangun pagi... rambutnya kusut dan mengerbang, memang selalu kena usik... lepas mandi nanti okeh le... mandi pakai baby bath dan shampoo... Pureen atau Johnson atau Anakku... pilih saja mana satu.

sekian... terima kasih kerana sudi melayan kerenah ibu Gadis Semasa ini....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...