FOLLOWER

12 Mac 2011

MAD - RM10 (Harga Biasa: RM20) untuk 24 keping Biscotti Tuscan Asli dari Bisquisito, Taman Desa [Diskaun 50%]

Selamat sejahtera 1Malaysia,



Milk A Deal (MAD):  RM10 (Harga Biasa: RM20) untuk 24 keping Biscotti Tuscan Asli dari Bisquisito, Taman Desa [Diskaun 50%]


Antara syarat2:

•RM10 untuk sekotak yang mengandungi 24 keping Biscotti 4 perisa, dibungkus dalam 4 pek individu dan setiap pek mengandungi 6 keping Biscotti. Perisa-perisa yang terkandung di dalam ialah: Tutty Fruity, Almond Mango, Wholemeal Marble dan Pecan Butterscotch


•Untuk setiap pembelian 5 kotak, PERCUMA 6 keping Biscotti berperisa Pistachio Cherry

•Tempoh penebusan: 18 Mac 2011 - 18 Jun 2011

Cepat cepat tawaran pada harga diskaun ini akan berakhir pada 15 Mac 2011.
 
Untuk keterangan lanjut sila klik pada gambar di atas.
 
Terima kasih.

Sakit kepala apa ubatnya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,



sakit kepala!!!!!
sakit kepala ada macam-macam sakit
ada yang sakit kepala bahagian atas saja... doktor kata itu tanda stressssss
ada yang sakit seluruh kepala sampai kebelakang... itu bahaya... kerana tak cukup tidur dan tak cukup rehat juga tanda-tanda darah tinggi akan tiba...
ada yang sakit kepala sebelah saja... kata kawan-kawan itu tanda migrain....atau kerana resdung atau kerana selsema yang kuat....

apa ubat sakit kepala????

suatu masa dulu (belum berkurun lagi) hubby aye sakit kepala yang teramat sangat... kesian tengoknya... sampai habis sebotol minyak cap kapak dituangnya atas kepala tapi tak juga hilang sakitnya...
lalu dengan sedikit ilmu yang diperolehi dari pembacaan... aye ambilkan ais hancurkan masukkan dalam beg plastik ikat kuat2 kemudian balut dengan tuala 'good morning' dan tuam atas kepala kat kawasan dahi... baru nampak lega....

lagi senang kalau makan panadol takpun apa-apa aje ubat tahan sakit yang ada kat farmasi... tetapi kita taklah boleh bergantung sangat dengan ubat-ubatan nie... nanti hilang pula daya tahan sakit.

eh... cerita sakit kepala ni... puncanya mungkin juga sebab lama sangat mengadap laptop tu... tak hingat dunia...


BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia.com ,


Ben Ashaari : Blogger Lelaki vs Blogger Perempuan (bukan episod cari gaduh!!!)

Apa pasal la pulak pagi-pagi nih, memang dok kering idea nak menulis sebab semalam punya cerita.  Tiba2 terjumpa idea nak buat cerita.  Dah macam tsunami yang melanda Jepun pulak.... memang dasyat... eh itu nak buat citer lain.  Catatan ini pasal Blogger Lelaki vs Blogger Perempuan.  Saja-saja pulak nak menyibuk kat sini.

Okehlah dipendekkan cerita yang dah memang sedia pendek nih, aye nak jawab assignment nih..

1.Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger lelaki benar benar ikhlas ?
  • ikhlas atau tidak bergantung kepada blogger tu lah... ada sesetengah nampak macam main2 jer tapi kalau ikhlas dari jauh mana pulak aye tau kan... tapi kat blog aye tak ramai blogger lelaki yang bagi pendapat.


2.Blogger lelaki malu nak letak gambar ? Kenapa ?
  • heh!  bab ni kena tanya depa la pasai apa.  Tapi kalau ikut penasihat aye, kalau letak gambar takder privasi dan tak yah lah nak glamor sangat... yer ker...

3.Pada pendapat anda , kenapa lelaki berblog ? Secara umum ..
  • Secara umumnya lelaki berblog adalah untuk mengisi masa lapang daripada dok mengumpat dan melepak tak tentu pasal. Paling penting dapat lupakan masalah peribadi dan dapat kurangkan aktiviti merokok... heheheh ada betoi ka?

4.Blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan ? Kenapa ?
  • Sebab kan.... eh lelaki kan sering dikaitkan dengan pepatah "perempuan keliling pinggang", mana ada pepatah untuk perempuan "lelaki keliling pinggang"... ngeh3.  Jujur aye katakan sebab blogger lelaki pandai buat ayat (ada tarikan kat ayat) dan catatan pun taklah peribadi sangat...  

5.Blog lelaki yang anda wajib masuk setiap hari ..
  • Soalan ni ... macam jerangkap samar la pulak... alaaaa... dah tau kan? Blog Bro Benashaari.com, Bro eyriqazz.com, denaihati.com, pakweku.blogspot.com ... bla bla bla... ada lagi... tapi tak dapatlah nak taip semua sebab ini adalah antara blog yang wajib diterjah setiap kali aye online... yang lain tu jangan kecik hati pulak... ada juga singgah tengok mood bila baca tajuk jer...

6.Jika anda blogger lelaki , apakah yang akan anda letak dalam blog anda ..
  • susah nak jawab... sebab dah bahagia sebagai perempuan dan tak nak pikir sebagai lelaki pulak... ngeh3

sekianlah adanya... okeh siap..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...