FOLLOWER

13 Mac 2011

Broadbands are the best inventions

Selamat sejahtera 1Malaysia,



Earn points five times more with just a simple step!

Now the new generation of us, we need to be constantly connected to the internet, long before people will say no music no life, but for this generation, no internet no life.

You will feel uneasy, your palms will be sweaty and your heartbeat will beat irregularly if one day you are disconnected from the internet world.

Broadbands are the best invention, and DiGi is giving you the most affordable rates in town, as low as RM38 per month, you get to surf the internet up to 3GB! Not a broadband subscriber yet? Well you know it's never too late to subscribe to DiGi Day plan now.

Not good enough? How about this, if you have Bonuslink card, you will get 3 times the point when you pay your bills on your 6th - 12th months, then there you will unlocked the major 5 times rewarding points for every RM1 when you pay your bills on the 13th month onwards. Get a broadband for yourself and your friends today, you know you need it! Have fun sharing!

Bonuslink has changed my life. Not only I can use it when I am pumping petrol, it serves me well when I am shopping too. And now it's collaborating with DiGi? Too cool to be true! #digibroadbandbonuslink









Musim Cuti Sekolah, semester break dan kerja pejabat ?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia.com,


Cuti sekolah dah bermula untuk seminggu lagi.  Sebelum cuti sekolah, cikgu akan bagi kerja sekolah untuk dibuat kat rumah yang akan dipanggil kerja rumah...

eh kalau kerja kat rumah yang sememangnya mak mak dok buat setiap hari tu... nak panggil apa pulak?... kerja yang tak sudah sudah termasuklah kerja pejabat yang kadang-kadang terpaksa bawa balik ke rumah... perlu ker? OT kat rumah pulak ... tapi siapa yang nak bayar?  Bos tak nampak kalau kita bangun pukul 4.00 pagi untuk siapkan kerja pejabat... well semoga hasrat dan kerja yang dibuat pada masa yang tak dituntut elaun OT dapat menggantikan masa masa yang terbuang semasa kerja di pejabat lantas menjadikan gaji yang kita dapat itu solid halal tanpa syubhah...




pasal semester break pulak? tadi terjumpa iklan tentang hari terbuka dari Taylor's College dari Nuffnang.com.  Itu menandakan cuti semester dah tak lama lagi... bermaksud juga... exam pun dah dekat jugak... get prepare guys.. bukan saja student yang sibuk... staf HEA lagi sibuk tambahan lagi staf yang jaga exam...  ada meeting lagi....

..

Travel sambil dengar radio Era

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Nak travel ke mana cuti sekolah nie?  Kesian anak-anak depa yang dapat cuti tapi umi dan ayah tak der cuti ler, cuti hujung minggu jer... So kena lah apply cuti untuk bawa anak-anak pergi melancong.  Tak perlu melancong ke luar negara, dalam Malaysia pun dah cukup bagus.  Banyak tempat-tempat menarik.  Dan... yang penting tak perlu apply cuti untuk banyak hari, cukup jer untuk 2 hari... Cukup eh?... Opss sebelum tu pastikan juga kerja sekolah anak-anak dah siap yerk...

nak tengok tempat melancong yang menarik termasuk tempat makan?  Dapatkan semua maklumat di Mas Treveller.  menarik sangat... klik juga pada gambar kat bawah nie



Ha... kalau nak melancong perlu duit yang banyak kan.  So sambil-sambil melancong tu dengarlah radio Era, ada peraduan kat situ... boleh dapat hadiah RM ribuan ringgit...






macam mana?   buleh layan jer....


*p/s:  cerita hujung minggu:  mr hubby dah ke perlis nun subuh kedaung tadi... majlis akad nikah adik, aye dan anak2 tak dapat lah nak ikut travel sambil dengar radio... esok nak kerja, anak2 pun kurang sihat.... rehat jer kat rumah... ntah bila dapat ikut pi jenjalan tak tau la... tak dapat lah nak buat blog pasal majlis tu...isk3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...