FOLLOWER

23 Mac 2011

Tips untuk menjadi blogger yang berjaya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1 Malaysia,


I'm back....yang baik in da house....


weh okeh dak tag lain kat atas tuh... ngeh ngeh ngeh... perasan lagi pagi-pagi nih... eh mana orang lain tau jam berapa aye buat entry nih... kalau taip malam kata pagi... kalau taip pagi kata malam.... dan bla bla bla.  Okeh back to the topik kita pagi ini iaitu Tips untuk menjadi blogger yang berjaya, iaitu

1.  Celik IT
ini paling penting kerana hanya yang celik IT saja tau cara-cara nak 'operate' pc atau laptop bukan untuk menjahanamkan yer....

2.  Ada Blog
Sudah tentu ada blog.  Kalau tak der blog kena pi buat satu, atau dua atau tiga... ikut suka lah.  Tapi buat permulaan satu pun cukup dulu... kalau tak tau... belejar ... korang kan cerdik IT.

3.  Ada cerita
Dah ada blog mesti ada cerita, kalau tak der cerita macam mana nak berjaya bila dah buat blog then terbiar kesepian jer blog tuh... kesian tau... kat blog yang sunyi sepi.... buat lah cerita apa apa pun yang penting janganlah cerita macam dalam diari pulak... jemu baca... kalau aye pun tak berapa suka sebab nak baca kisah peribadi orang pulak...

Sekian dahulu tips yang sempat dikongsikan bersama.  Ada idea nak tambah?  sila jangan segan segan berikan pandangan anda di ruangan 'Pandangan.  Pandangan anda amat dihargai. 

Terima kasih.





.skema pulak yerk...
*

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit | Strawberry White Coffee

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


dah lama tak hadap lappy nie... update pun dah agak lama jugak...
entry semalam tu... entah bila punya auto-publish tak ingat dah....



okey nak cerita pasal menabung pulak...
korang menabung kat mana yek... kat Tabung Haji ker atau tabung ayam or tabung kat bawah bantal jer...
jangan terkejut pulak ada orang menabung kat bilik belakang ... hheee..h... yang tau jer ekkk.

tabung aye lambat lagi nak penuh... erk aye maksudkan tabung kat nuffnang... hajat hati nak tunggu sampai RM1K... entah bila buleh tercapai tak tau lah sekarang nie pun masa dok taip catatan nie ... tabung tu baru jer berisi sebanyak tak lebih RM100.00.  Malu plak nak tunjuk kat korang ...

tak per lah... kena selalu rajin menyimpan... I mean rajin buat entry yang berkualiti dan jalan-jalan promosi blog... tapi sekarang nie tak dapat lah nak selalu sangat jalan2 kat alam maya nie... jalan2 kat ofis pun dah jenuh tak cukup masa dah... sampai dah tak cukup jam... huhu...sampai jalan2 kat rumah pulak....

udah lah celoteh panjang-panjang... perasan jer ntah sapa yang baca entry ni ... melainkan tersasul tak pun tersesat jalan... eh korang kalau dah terserempak kat entry nie... jangan segan2 pulak tinggalkan pandangan korang... ada kelapangan kelak... aye join pulak blog korang... yang tak sempat ni pi lagi... sori yek... nanti aye bawa rombongan kak kiah ke sana... nak tunggu kak limah balik dulu... hehehe...

huh... apa punya citer tak tau lah... mengarut meraban tak tentu pasal macam kena histeria pulak...

layan............



tambahan cerita  .... Genting Strawberry White Coffee dari Bro Eyriqazz dah lama sampai, baru minum hari minggu lepas, sepaket dinikmati satu keluarga... hu.... sedap!!!... untung juga anak2 tak minat kopi, tapi sebab dengar strawberry semua nak rasa.... terima kasih kepada bro eyriqazz kerna beri peluang kepada aye sekeluarga menikmati kelazatan kopi genting... kalau ada jual kat sini ... nak jugak cari...

sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...