FOLLOWER

3 April 2011

Kita yang berbeza

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Kita yang berbeza dalam segala bentuk dan rupa, gaya dan bahasa.  Tak percaya?  Bahasa di Perak sahaj dah ada banyak group tu belum masuk lagi bahasa kat Terengganu pun lain-lain jugak.  Cuba check tengok kat Terengganu cakap lagu lain, kat Besut cakap lagu lain pulok.

Okey, bukan nak jadi pakar bahasa atau pakar rupa...

Back... cara kita buat kerja berbeza mengikut kefahaman masing-masing... cara kita mendengan dan bercakap juga berbeza mengikut tahap pick-up kefahaman kita... kan?

So... jangan jadikan perbezaan ini sebagai penghalang untuk kita bersaudara dan bersahabat.  Jangan kerana perbezaan pendapat menjadikan kita saling bermusuhan sehingga tidak bertegur sapa...

Siapalah kita untuk membenci seseorang.  Kebencian Allah itu lebih lagi kepada hambaNya yang tidak bersyukur... So sentiasalah bersangka baik dengan sesiapa sahaja... Apa pun kejahatan yang kita rasakan dia buat pada kita tolak tepi... kalau nak juga... berhati-hatilah dengan percakapan kita agar kita tidak menjadi bahan kebencian orang...

apa lagi... layan jer apa yang dah tertulis ....

*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...