FOLLOWER

25 Jun 2011

25 Jun 2011: Seminar Hidup Luar Biasa Bersama Dr. Azizan dan ...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Hari ini 25 Jun 2011, memang penuh semangat untuk berjumpa Dr. Azizan dan Afdlin Shauki maka dengan beraninya pagi-pagi telah merempit ke warung berdekatan beli kueh untuk anak-anak, nak masak tak sempat mana tidaknya si jari runcing tu awal pagi lagi dah bangun tak sempat nak goreng nasi.  Oleh kerana ayah mereka nak cepat pergi kerja... maka dengan semangat yang berkobar-kobar si ummi setelah mendapat izin daripada ayahnya setelah membeli kueh terus merempit pula ke lokasi menunggu seperti yang telah dijanjikan.

WAh!... akhirnya hasrat hati tercapai juga.  Sebelum bertolak ke Tropicana di Ipoh kami sempat dulu menikmati sarapan pagi .. roti canai banjir dan kopi radix... sejurus itu, kami terus meluncur laju ke Tropicana (sori tak ingat nama penuhnya)... ambil gambar pun tak sempat.

Sesampai kami ke sana (di Tropicana) ... palang letrik pulak rosak... nyaris lagi palang tu tak terkena kereta kalau tidak... nak saman ke?... tak yah bukannya kena teruk pun.  Cuma amat berharap pihak pengurusan dan keselamatan Tropicana lebih berhati-hati dan bersedia untuk menerima kunjungan tetamu yang ramai...mungkin dah biasa terima tetapi janganlah abaikan keselamatan pengunjung.

Okey! tamat cerita kat luar masuk ke car park di tingkat 3 dan terus ke level 6 ke lokasi Seminar Hidup Luar Biasa.  Memang luar biasa, sebabnya sebelum hadir ke seminar ni, mana pernah Ummi merempit pagi-pagi... memang tak pernah di buat.  Maka bertepatanlah dengan ucapan Dr. Azizan nak hidup luar biasa kita perlu membuat keputusan yang luar biasa.  Nak sambung sikit, kita perlu keluar dari kepompong hidup yang biasa-biasa... supaya kita tidak disamakan dengan 'biawak'.  SAYA MEMANG KAYA DAN BERJAYA!!!

Yes... motivasi untuk kerja lebih tekun dan tidak menjumudkan pemikiran.  Tak perlu takut dengan kejayaan orang.  Orang yang berjaya itu harus dijadikan sebagai kawan dan sahabat untuk kita berkongsi rahsia kejayaan.  Harus ingat tak semua orang yang berjaya itu kedekut.

Bateri notebook ni dah nak abishhh... so sambung lagi cerita-cerita menarik dari insan yang hidupnya memang luar biasa.

Difahamkan pada 29 - 31 Julai 2011 akan diadakan satu lagi siri yang menarik...

Sekian.  memang tak der gambar.... sedih kan?... sob sob sob

.

Sekali sekala

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Entah kali keberapa. berkali-kali digerakkan bangun tak nak bangun. Nak cuti cuti dan cuti lagi.  Duduk kat rumah dapat syurga katanya.  Boleh tengok tc ada kartun banyak, lepas tengok kartun tengok cd... ada cerita power rangers ada cerita ultraman taro, ultraman tiga, ultraman dyna dan banyak lagi... Hmmm... ada-ada aje. 

Adakah salah sang ibu atau ayah kerana membiarkan anak-anak dirumah tengok tv dan cd ajer.  Atau kerana suasana di sekolah yang tidak menyenangkan hati.  Kenapa tak cakap betul-betul. Banyak pulak dolak dalih nya.

Setelah menempuh cuti sekolah yang panjang beberapa minggu... mood untuk kesekolah dah semakin menurun.  Mulalah buat cerita bukan bukan.  Ada ka dah tinggal di Seri Iskandar elok elok nak pi sekolah kat Sungai Galah pulak... macam mana?  Apa agaknya yang istimewa kat Sungai Galah dan apa pula kurangnya sekolah di Seri Iskandar.

entahlah anak... dah bermacam-macam helah diberikan untuk tidak pergi sekolah.  Orang lain sekolahnya 5 hari seminggu... dia pula ... 2 atau 3 hari jer seminggu.  Kalau yang penuh pun semasa minggu peperiksaan yang lepas... memang penuh seminggu.  Tu pun... jenuh berperang.

Ada solution?

Ada cadangan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...