FOLLOWER

22 Julai 2011

Contest Aku Berpuisi - Biarkan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Biarkan ia pergi
Biarkan perasaan itu berlalu pergi
Biarkan ia

Enggan biarkan perasaan itu bertapak di sini
Usah sekalipun ia berkubu di sini

Perasaan marah itu campakkan saja
Perasaan kecewa itu tinggalkan saja
Perasaan sedih itu biarkan di situ

Tinggalkan positive dalam diri
Bangunkan jatidiri yang sejati

Kekuatan semangat bukannya pada rasa marah
Kekuatan diri bukanlah pada rasa kecewa
Kekuatan jiwa bukanlah semata-mata pada rasa sedih

Perasaan itu tetap ada
Perlu untuk kita meluahkan sejuta rasa
Luahkan sejuta rasa itu 
Mengadulah pada Ilahi
Hilangkan segala keresahan

~~~~~~~~~~~
Tarikh Akhir 16 Ogos 2011

Tag:


Untuk penyertaan Klik SINI
 


Biarkan ia pergi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,




Biarkan ia pergi
Biarkan perasaan itu berlalu pergi
Biarkan ia

Enggan biarkan perasaan itu bertapak di sini
Usah sekalipun ia berkubu di sini

Perasaan marah itu campakkan saja
Perasaan kecewa itu tinggalkan saja
Perasaan sedih itu biarkan di situ

Tinggalkan yang positive dalam diri
Untuk bangunkan jatidiri yang sejati

Kekuatan semangat bukannya terletak pada rasa marah
Kekuatan diri bukannlah terletak pada rasa kecewa
Kekuatan bukan terletak pada rasa sedih

Namun perasaan marah, kecewa dan sedih itu tetap ada
Kerana ia perlu untuk kita meluahkan sejuta rasa
Luahkan sejuta rasa itu bukan pada insan lain
Mengadulah pada Ilahi yang maha berkuasa untuk menghilangkan segala keresahan



IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Bersua lagi ...

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST
Entah mood apa tak tau lah... tiba-tiba bersemangat nak buat entry contest la sangat...
Gambar Black and white yang paling CUN di antara banyak lagi yang cun melecun...dalam simpanan. 
Cun la sangat kan... ayah dan anak gadisnya... aye suka..
                    
Nak join klik kat SINI
Cepat!!! contest ini dijangka berakhir pada 12 Ogos 2011, hari Jumaat 11.59pm.
*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...