FOLLOWER

30 Julai 2011

Santai bersama BEN ASHAARI dan BLOGGER

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Boring ? Ye lah... mana tidaknya, baru lepas masak-masak bagi anak-anak makan.  On ajer laptop Toshiba ni... datang pula anakanda alif  nak tengok ultraman dengan power rangers kat dalam laptop nih... heeii tak cukup dengan CD berkeping-keping dah tengok tadi... mai nak kacau pulak... Bila tak bagi mintak pulak kertas kosong... nak melukis... lagi sekali... pi cari sat... memang lepas ni kena beli buku nota yang kecik tu simpan buat stok... bukan untuk kerja pejabat ummi atau ayah tapi untuk bekalan alif nak melukis...

Okeh... back to the story, dalam dok boring-boring tu buka blog Ben Ashaari... ada segmen la... okeh juga ... Sapa sapa leh join ..

Cara nak join ..... klik SINI.  cepat!!! tutup jam 10.00 malam nih

eh.... ada peristiwa bergambar pulak...


Peristiwa (Kejadian) ini berlaku pada satu hari di hujung minggu pada tahun 2009.  Oleh kerana hari ini agak mendung dan ala-ala nak hujan gitu... so teringatkan peristiwa seperti dalam gambar di atas tu... satu hari suntuk hujan... rintik-rintik aje lah... boring nyer duduk kat rumah. 

Teringat pula nak makan mee udang kat Kafe di Petronas sebelah UTP Tronoh.  Dengar cerita sedap... sampai ajer, mejanya agak basah maklumlah lepas hujan tengoklah permukaan jalan ... kan masih berair.  Mintalah pekerja kat kafe tu tolong lapkan... alahai dengan muka yang macam baru lepas makan cuka, beliau lap meja... opss airnya menitik jatuh atas kerusi, boleh dia buat tak tau... semangat betul la... panggil lagi sekali... sabar nih... minta tolong lap kerusi pulak... dengan muka yang tersengih macam kerang .... dilaplah meja itu..

KUsss semangat... order makan dan minum, sementara tunggu order siap... budak-budak dua beradik tu apa lagi tak mau diam punya, jalan sana sini jenuh nak kawal.  Bila diminta diam sekejap nak tangkap gambar... tak buleh pulak... memang tak diam ... lari sana sini lompat2... seronok sangat macam orang Perak kata.... apa tuh... GAJER... entah tak berapa nak faham.

Okeh... makanan dah sampai... mee udang ala-ala mee rebus banjir gitew... baunya saja dah menusuk ke hidung, rasanya... memang rugi kalau makan tak habis, tapi apa kan daya memang tak tertelan sebab rasa udangnya macam dah 'medak'... makan jangan tidak jer tiada semangat nak makan tapi tak mahu membazir ditelan juga...dulu gambar mee tu ada...dengan tiga ekor udang... tapi dah buang sebab memory card dah penuh... tak sempat nak pilih buang jer ...

Dengarnya kafe tu sekarang dalam proses baik pulih dan tokeynya pun dah tukar...

Peristiwa?.. selalunya yang dikaitkan dengan peristiwa adalah kejadian yang besar dan memberi impak kepada penonton dan orang yang mengalaminya ... betul tak?  Betul ehhh... kalau macam tu, abaikan ajer lah gambar peristiwa kat atas tu... huhuhuhu

Sekian... adanya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...