FOLLOWER

6 Ogos 2011

Puding Karamel Untuk Berbuka Puasa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Petang ni buat puding karamel gula hangus untuk berbuka puasa.. jeng jeng jeng...... ada cerita di sebalik gula yang hangus itu....



Gula itu memang hangus sungguh sebab lalai seminit jer... macam mana boleh hangus... dah letak gula dalam dulang, hidupkan api ... pi buka blog pulak... ala konon-konon nak tunggu gula hangus... apa lagi penuh asap kat dapur... hehehe tulah akibat nak buat 2 3 kerja dalam satu masa.


Petang ni tak sempat nak capture gambar tu.... malam nanti jika ada kesempatan aye letakkan gambar... puding ajer la... gula yang hangus tu dah buang... rugiiii...

Sekian, selamat berpuasa dan selamat bertarawih... bukan tawarih... ngek


*-*

.

Jemu doh baca kisah putus tunang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Sejak akhir-akhir ni sering keluar cerita pasal selebriti negara terputus tunang.  Heh?...ha.... macam layang-layang terputus tali la pulak... merata-rat cerita pasal putus tunang, tak habis-habis. 

Teringat pesan orang tua-tua... dan tak lama lagi kita juga kan jadi tua, tapi... belum tua lagi dah nak bagi pesan kat orang lain... tak boleh ker?... Apa-apa pun untuk ingatan diri sendiri dan anak pinak agar peristiwa yang sama tidak berlaku kepada mereka.

Kalau dulu-dulu, bila bertunang tu orang buat senyap-senyap dan dikalangan ahli keluarga jer.  Dan semasa bertunang hanya wakil keluarga lelaki jer yang datang ke rumah keluarga perempuan.  Dan jangan haraplah dapat jumpa di jejaka tampan ... sangat lah tu..

Nak tulis panjang lebar kat sini nanti ada pihak yang terasa pulak, kesian kat pengusaha butik pakaian pengantin...

Penutup cerita.. Selamat berpuasa, kurangkan kontroversi tingkatkan amalan!

Hilangkan kejadian semalam

Assalamualaikum dan selamat sejahtea,



Semalam Jumaat 5 Ogos 2011.  Dah tertulis tarikh tu kat blog ni.  So, untuk hilangkan tarikh tu... dengan gigihnya mengupdate story untuk hari ini pulak. 

Kadang-kadang ada juga terfikir perlu ke letakkan tarikh untuk entry kita ha?.  Kalau rajin update dan kemaskini cerita tak apalah, dibuatnya dah buat tarikh baikkkkk punya tetiba esok ... dah kering idea, sedangkan tarikh tu masih tercatat kat tajuk ... apa  lagi yang tak kena nih...

Hari ni, memang bosan sungguh sebabnya... pagi2 lagi dah terpaksa menghirup udara segar bercampur baru plastik terbakar... ini angkara jiran-jiran yang tak perihatin dengan alam.... Kenapa lah mesti dibakar sampah plastik tu?   Lori sampah dah masuk ikut jadual cantikkk punya, bungkus ajelah sampah tu... masuk tong sampah... tak lah susah nak bakar segala bagai lagi... rosak pagi Sabtu nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...