FOLLOWER

27 Ogos 2011

Duit Raya RM1000 dari Blog Denaihati 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Duit Raya sebanyak RM1000.00 dari blog Denaihati bagi tahun 2011 untuk rakan blogger.  Lumayan kan?  Biarpun bukan RM1000.00 yang menjadi taruhan tetapi yang penting adalah semangat untuk menyertai contest ini.  Bagi aye contest ini merupakan contest yang berprestij dan berprofail tinggi. 

Kerana ia terbuka kepada 1Dunia blog.  Bermakna dari pelusuk manapun blogger berada sekiranya terbuka pintu hati untuk menyertai contest ini... peluang tetap ada.  Bukankan itu suatu prestij dan profail contest yang tinggi.  Sementelahan lagi blog Denaihati telah mencapai ranking yang tersendiri dalam kelasnya.  Hebat!


Tanpa banyak bicara... kerana bateri laptop ni pun semakin kurang, maka dipendekkan cerita aye senaraikan entry 'Related Post' yang berjaya dikenalpasti bermula dengan

1.  Rakan Denaihati Network

Hanya sehingga itu yang dapat dikejar... selebihnya kalau diberi masa sehingga esok mungkin boleh dapat lebih lagi... itupun masa yang diambil tak masuk masa rehat ... Fuhhh memang semangat sungguh nak buat ni... mana nak kejar masa nak masak lagi... dah tu sibuk pulak dengan nak layan anak2...sabar ajer lah..

Kenali Jenis-Jenis Gajet Dalam Dunia Telekomunikasi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Banyak sungguh jenis-jenis telefon di era teknologi maklumat sekarang.  Banyaknya sehinggakan satu masa menjadikan aye terkeliru dengan gelaran yang diberikan seperti Android, Symbian, Blackberry, iPhone dan tidak mustahil selepas ini akan keluar berbagai nama dan panggilan untuk telefon bimbit. 

Baru saja cuba memahami apa itu Bluetooth dan Blackberry.  Tiba keluar pula iPad, iPhone, Android dan Symbian.  Nama apa tu?  Aye memang cetek ilmu dalam dunia IT (teknologi maklumat) yang semakin hari semakin canggih.  Dah tidak terkejar rasanya. 

Jadi dalam kesibukan persiapan menjelang Hari Raya dan Hari Kemerdekaan ini, sempat juga merayau-rayau di laman web celcom, makanya sempatlah 'study' sikit-sikit dan cuba memahami apa yang dimaksudkan dengan istilah-istilah baru untuk jenis-jenis telefon pintar.

Penerangan ini mungkin tidaklah selengkap mana.  Kerana mungkin dan memang ada rasanya beberapa maklumat penting yang aye telah tersilap atau tertinggal. 

Saranan aye jadikan maklumat ini sebagai pendedahan awal kepada sesiapa yang ketinggalan dalam dunia IT yang serba maju kini. 

 
Jenis-jenis telefon pintar yang terdapat di pasaran Malaysia, antaranya:
  1. Android
  2. Blackberry
  3. iPhone
  4. Windows Phone 7
  5. Symbian
Android

Satu gajet yang aneh dan seaneh namanya juga. 

Mempunyai kelajuan prestasi yang tinggi, permainan yang tidak terkira banyaknya, aplikasi dan banyak lagi di Android, mewujudkan pengalaman telefon pintar yang terbaik.

Tetapi kemuncak sebuah Android, sebagai Ahli Teknologi ramai akan bersetuju, adalah kebolehan yang sukar ditandingi untuk penyesuaian. Android sesuai dengan cita rasa peribadi atau keperluan anda jika anda seorang yang menghargai teknologi dan keupayaan untuk mengawal

Samsung Galaxy S Plus

Jenis-Jenis Telefon Pintar Android:
  1. LG Optimus One
  2. LG Optimus 2X
  3. Samsung Galaxy S2
  4. Samsung Galaxy S Plus
  5. HTC Wildfire S
  6. Sony Ericsson Xperia™ Play
  7. LG Optimus Black

Maklumat mengenai pasaran Android terbaru boleh didapati di
http://www.android.com/


Blackberry
BlackBerry ® adalah ideal untuk anda apabila on-the-go. Anda boleh berhubung dengan rakan-rakan dan pelanggan-pelanggan anda di mana-mana jua, bila-bila masa. Anda juga boleh menyimpan keperluan anda semak dengan e-mel, peta, penganjur, aplikasi, Internet dan banyak lagi.

Navigasi lancar membolehkan anda berhubung dengan apa-apa dan sesiapa sahaja yang hebat mudah. Apa lagi, organisasi perniagaan kecil dan besar boleh mendapat manfaat daripada platform e-mel yang unik yang disesuaikan, berskala mana-mana saiz bergantung kepada keperluan anda.

Jika anda adalah seorang yang bertujuan fleksibiliti dan mobiliti, BlackBerry ® adalah telefon pintar untuk anda.


Blackberry Torch 9810
 
Jenis-jenis Blackberry
 
  1. BlackBerry Torch 9810 
  2. BlackBerry Bold 9900 
  3. BlackBerry Torch 9800 
  4. BlackBerry Bold 9780 
  5. BlackBerry Curve 9300
Peribadikan telefon pintar anda dengan aplikasi semua jenis di Blackberry di
 
Bersambung lagi untuk edisi akan datang dengan iPhone 4, Wondows Phone 7 dan Symbian
Sementara itu dapatkan maklumat mengenai tawaran mengenai telefon pintar ini ada di
dan juga tawaran hebat sempena hari raya ini di
Selamat Hari Raya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...