FOLLOWER

3 Oktober 2011

Perodua Myvi Extreme hadiah extreme dari Denaihati

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, terima kasih kepada Rakan Blogger yang sudi nak jadi sponsor kepada contest besar Denaihati yang sedang dirancang di blog Denaihati. 24 jam selepas entri mencari sponsor disiarkan beberapa sponsor telah diterima antaranya Wang Tunai, Blackberry Bold 3 dan Samsung Tab 2. Berdasarkan email ada banyak lagi pertanyaan pihak individu dan syarikat yang berminat nak jadi sponsor kepada contest yang bakal dianjurkan.

Rakan Blogger nak tak kalau hadiah utama contest yang bakal dianjurkan adalah kereta Perodua Myvi Extreme? Aku yakin semua nak terutama yang belum ada kereta lagi. Siapalah nak sponsor hadiah semahal tu melainkan PERODUA tapi nak ke PERODUA pandang blog Denaihati. Tidak mustahil tetapi agak susah sikit jadi janganlah kita mengharap bulan jatuh ke riba.



Percaya tak ada yang nak sponsor hadiah Myvi 1.5 Extreme tapi dengan syarat beliau menang hadiah RM100ribu yang dianjurkan oleh DEALMATES. Apa kata kita semua support beliau untuk menang contest DEALMATES. Mudah je ikut cara-cara dan syarat yg ditetapkan :



•Mesti warga Malaysia yang ada MYKAD

•Mesti ada akaun FACEBOOK

•Klik link referral ini DEALMATES

•Daftar akaun DEALMATES atau connect menggunakan Facebook

•Kongsikan entri “Win RM100,000 Cash from DealMates.com” di Facebook anda.

•Isikan data beribadi nama dan no hp untuk pengesahan pemenang

•Paling best anda juga layak untuk menang RM100ribu setelah melakukan semua di atas.

Jadi jangan tangguh lagi jom klik link ini DEALMATES untuk support kawan kita menang RM100k yang dah janji nak sponsor Myvi 1.5 Extreme. Bayangkan drive PERODUA Myvi Extreme di lebuhraya Utara Selatan mesti boleh pulun cecah 180km/jam. Blogger Ariffshah pun join contest ini jadi kenapa tidak kita.



Ranking terkini : No 3 (Mari kita ramai-ramai bantu supaya jadi No 1)



Nota : Kepada individu dan syarikat yang nak jadi sponsor contest blog Denaihati sila klik “Sponsor Contest Besar Denaihati“.

Persediaan menghadapi PMR Oktober 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Peperiksaan PMR bukan sahaja untuk pelajar tingkatan 3 di sekolah menengah, tetapi juga merupakan ujian yang getir buat ibu bapa juga.  Tak percaya?  Rata-rata di mana-mana sahaja bila berjumpa dengan kawan yang ada anak akan menduduki PMR pasti sibuk bercerita mengenai persiapan mereka untuk anaknya yangbakal menghadapi peperiksaan.  Bukankan itu satu ujian yang getir. 

Tak cukup dengan ujian ketika menduduki Kursus Induksi Umum ditambah lagi dengan ujian PMR anak pula.  Itulah pengorbanan dan perjuangan ibu bapa untuk anak-anak.

Bagaimana dengan keputusan anda sewaktu peperiksaan percubaan PMR tempoh hari? Anda sudah cukup berpuas hati atau masih ada ruang untuk diperbaiki? Jika ya, layari laman rasmi Tutor TV PMR di Facebook ataupun tontoni saluran 602 di Astro untuk mendapatkan tip-tip menarik.


Hanya tinggal beberapa hari sebelum peperiksaan sebenar berlangsung jadi gunakan masa ini sebaik mungkin. Ingat, masa itu emas.

Melayari Facebook x bermakna membuang masa. Lihat, saya mendapatkan tips bagi PMR akn dtg. Anda pun boleh #TutorTVPMR
 
Sekian, selamat mengulangkaji.  Semoga lulus dengan cemerlang dan dapat A yang banyak...
 
*.*

Tuntutan | Fardhu Kifayah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,


Tuntutlah ilmu. 


Wahai anak-anakku! Tuntutlah ilmu! Sesungguhnya, walaupun kini kalian masih kecil, kelak kalian akan menjadi orang-orang besar. Adakah yang lebih buruk daripada seorang yang sudah tua renta lagi bodoh?('Urwah bin az-Zubair)
Tak sempat nak menulis panjang.  Mencari ruang dan peluang untuk menulis lagi sebelum mata terpejam lena.

sekian.

*.*

Promosi perkara yang baik-baik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Promosi?  Keluar lagi ayat ni.  Ha! untuk pelajar jurusan pemasaran eloklah belajar bagaimana nak 'promote' berita dan perkara yang baik-baik.  Contohnya kejayaan pelajar miskin sehingga berjaya menggenggam segulung ijazah, atau juga berkenaan kecekalan hati wanita dalam mendidik anaknya hingga berjaya, atau keberanian wanita dalam mengharungi dugaan hidup, atau kekuatan semangat remaja menepis segala tohmahan masyarakat. 

Jangan pula diberikan promosi berkaitan kegiatan tidak bermaruah,  selidik di sebalik kejadian itu... dan kupaslah sebaik-baiknya.

Tetapi pemasaran tu biasanya untuk melariskan perniagaan kan?  Macam mana perniagaan nak laris kalau tak promote benda-benda tahyul dan kontorversi... betul jugak kan?  Sudahlah ... itu semua kerana kehendak masyarakat, kalau kita dan jiwa kita kuat untuk berbuat baik, ... promosikan perkara yang baik-baik... bukannya pasal kiamat tahun 2012... kalau itu yang diiklankan setiap hari dan ditonton setiap hari... bersediakah semua menghadapi tahun 2012?  Bukan sahaja kerana kiamat, tetapi kerana gejala dan musibah malapetaka yang bakal berlaku.

Cubalah sekali ... iklankan cerita atau barangan yang mendatangkan kebaikan dan kebahagian serta keindahan hidup... bukan kerana nak menolak hakikat tetapi kita seharusnya memikirkan perkara yang baik-baik agar menjadi kenyataan dan itulah akan jadi doa kita seharian...

Eh eh... sekian lah sekali lagi.

*.*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...