FOLLOWER

12 Oktober 2011

Kejayaan dan keselamatan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Perkongsian mengenai kejayaan dan keselamatan dalam kehidupan di dunia


Mereka (kaum salafushshalih) berbicara untuk kejayaan Islam, keselamatan jiwa dan ridha Allah Yang Maha Pengasih. Sedangkan kita berbicara untuk kejayaan diri sendiri, mencari dunia dan penerimaan makhluk.  (Hamdun bin Ahmad)

Dalam kehidupan kita seharian apakah agaknya yang sering kita bicarakan?

>.<
.

3 langkah mudah memberi ulasan di blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

3 langkah mudah memberi ulasan atau komen di blog.  Bunyi macam mengada-ngada jer entry ni.  Kan senang jer nak bagi komen kat blog.  Zaman blog popular ni, karut lah kalau ada orang tak tau nak bagi komen.  So Why?  Langkah tu memang mudah tetapi kenapa?  masih tiada yang memberi komen?  Tu maknanya ...

Walau apapun alasan, untuk memudahkan semua pihak berikut adalah 3 langkah seperti maksud di atas:


1.  Baca Entry/Catatan. 
Di bawah catatan ada tulisan O Ulasan, Klik pada perkataan berkenaan. 


2.  Tuliskan ulasan anda pada kotak kosong seperti di atas.
Tuliskan pandangan dan idea mengenai isu yang diutarakan.  Perkongsian idea selalunya bukan sahaja untuk penulis blog berkenaan tetapi boleh juga dijadikan panduan kepada pelawat lain yang melawat.  Semoga ulasan yang diberikan dapat memberikan manfaat dan faedah kepada orang lain.


3.  Pilih identiti.
Tidak semua blog memberi banyak pilihan identiti.  Bagi contoh ini, identiti yang dipilih adalah "Nama/URL".  Taipkan nama pada kotak yang disediakan dan bagi kotak URL adalah terpulang sekiranya ada blog tuliskan alamat blog, jika tiada boleh tuliskan alamat email.
Jika anda memilih "Tanpa Nama", kemungkinan ulasan itu akan masuk ke kotak 'SPAM' dan tidak akan dilayan.
Akhir sekali klik pada kotak "Terbitkan ulasan anda". 
Selesai

Apa pun identiti dan ulasan anda, kebiasaannya amat dihargai oleh blogger. 

Ada pandangan lain?
,

Peperiksaan Akhir Tahun 2011 | 5 Tahun

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,



Peperiksaan Akhir Tahun 2011 bagi pelajar berusia 5 tahun. 
Perhatian! 5 tahun bukan Tahun 5.
Bermula 10 Oktober 2011 hingga 13 Oktober 2011.
Sebanyak 8 matapelajaran, 1 hari 2 subjek
Bermula dengan Bahasa Melayu, Bahasa Arab, Bahasa Inggeris, Al-Quran, Tulisan Jawi, Peribadi Muslim, PSSPI dan Matematik.
Terasa seperti mak bapak yang nak ambil exam untuk PTK. (walau PTK dah mansuh)

Semoga Alif berjaya.

Selingan sebentar...

"Tadi ada 3 buku soalan, alif dapat jawab 1 buku jer, maknanya alif boleh dapat nobor satu sebab alif jawab 1 buku"

Cikgu kata alif budak pandai dapat jawab 1 buku jer...

Konfius atau keliru... jangan salahkan anak-anak kalau dia salah tafsir kerana hatinya suci bersih tidak mengerti ejekan atau gurauan...

Sebagai orang dewasa apa pula pandangan anda jika diberikan ganjaran yang tidak setimpal?

???

`
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...