FOLLOWER

28 Oktober 2011

Kegunaan lampu signal untuk apa?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

sumber gambar:  google.com

Lampu signal.  Tentunya cerita tentang lampu signal ini terutama berkaitan pengguna jalan raya sudah sering kali keluar dalam blog, twitter ataupun facebook.  Cerita-cerita itu sudah tentu berkaitan rasa tidak puas hati dengan pemilik kenderaan lain yang suka "menyimpan" lampu signalnya untuk digunakan ketika kecemasan. 

Bila fikirkan kecemasan yang bagaimana lagi sebenarnya mereka perlukan untuk menggunakan kelebihan yang ada pada lampu signal.  Sesiapa pun akan terasa geram kalau dah sekian lama menunggu di simpang tiga tiba-tiba kereta tu .... nak masuk kiri... Ya Allah rasa nak sumpah seranah pun ada.  Kenapa tak bagi signal dulu... sakitnyaaaa hati.

Okey lah... kira kita ni memang baik... dan memang baikpun, anggap saja orang tu yang tidak bagi signal kerana beberapa sebab berikut:
  1. terlupa jalan dah sampai dekat baru nampak jalan
  2. tangannya sakit tak boleh nak 'cuit' suis lampu signal
  3. dia nak cepat... ada kecemasan di rumah atau di ofis
  4. lampu signalnya rosak dan tak dapat berfungsi dengan baik
  5. dia tersilap 'cuit' suis.. nak petik suis lampu terpetik suis 'wiper'... hahahha
  6. kesian kat dia... tak jumpa suis signal..
Puas hati.  Atau ada sebab-sebab lain yang boleh dikongsikan bersama...

Silakan,


,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...