FOLLOWER

2 Disember 2011

Ulangtahun kelahiran yang ke-4

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Pada hari pertama dilahirkan empat tahun dahulu (2007)


Antara watak kartun yang disukainya yang diabadikan pada baju kesukaannya juga

Inilah wajah birthday girl hari ini, Irdina Huda 

Agak terlewat sangat rasanya ummi keluarkan catatan khas untuk meraikan ulangtahun Diena yang ke-4.  Walau apapun malam tadi in advance celebrate kat KFC, ringkas sahaja.

Semoga menjadi anak yang solehah, dimurahkan rezeki yang halal lagi baik, dipanjangkan umur untuk membuat kebaikan dan kebajikan kepada agama dan negara. 


Hati yang terluka kerana ombak rindu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,



Obat hati ada lima : 
(1) Membaca al-Qur'an dengan disertai tadabbur (merenungkan maknanya), 
(2) mengosongkan perut (berpuasa), 
(3) shalat malam, 
(4) Berdoa dan memohon ampunan di penghujung malam dan 
(5) bermajelis bersama orang-orang shalih
(Ibrahim al-Khawwash)


Biarlah apa yang nak dikata, tetapi itulah hakikatnya bila hati sentiasa ternoda dan tergoda dengan keindahan nikmat dunia semata-mata...



: P

Untuk Siapa Lagu Itu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


Untuk siapa lagu itu dibunyikan
Untuk apa pula lagu itu disuarakan

Minat kita sama
suka kepada bunyi-bunyian dan lagu yang merdu
Namun kepada yang minat lagu 'rock keras' .. itu hak masing-masing

Blog ini untuk bahan bacaan atau untuk bahan dengar?
(macam pelik jer)
Betul macam pelik dan memang pelik
Kerana harus ingat bahawa 
sesekali bila terlupa perlahankan volume speaker kat notebook 
Tiba-tiba... ketika berjalan-jalan dan singgah di blog...
WOW!... kuatnya bunyi...
huhuhuu... tak suka nye... nyampah betul...
kalau lagu tu sedap tak per la ..
harus ingat yer... bukan semua lagu yang kita suka itu... disukai ramai 
Kerana minat kepada lagu tidak sama... 

Boleh faham ker?

Tidak?

Sudah lah...

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...