FOLLOWER

28 Februari 2012

Gadget Impian Pilihan Blogger Malaysia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

gambar hiasan tiada kaitan dengan 7 gadget impian pilihan blogger Malaysia
Namun gambar itu ada kaitan dengan impian seorang blogger... semoga jadi kenyataan semula...

gambar hiasan... juga merupakan salah satu daripada gadget impian blogger


Yang sebenarnya demam gadget impian belum lagi berakhir kerana ia sedang dikemuncak acara... eh.. demam ke apa nih... Lebih kurang ajer lah... bak kata Denaihati "Contest Gadget Impian Belum Tamat Lagi".  Kemuncak acara adalah menjelangnya 5/3/2012.  Panas tu...

Daripada dok berceloteh panjang berikut disenaraikan 7 gadget impian blogger Malaysia.  Iaitu:
1.  Macbook Pro
2.  Macbook Air
3.  iPhone 4S
4.  Samsung Galaxy Tab 10.1
5.  Samsung Galaxy Note
6.  iPad 2
7.  Nikon D90

Walaupun pada asalnya terdapat 11 blogger yang tercalon untuk memiliki gadget impian, tetapi setelah diteliti terdapat beberapa orang blogger berkongsi gadget seperti tersebut di atas.

Jom kita lihat senarai calon dan gadget impian mereka:












Jika nak tahu mengapa gadget berkenaan jadi pilihan mereka sila lawat link di atas.  Ada banyak sebab dan alasan mengapa gadget berkenaan menjadi impian mereka. 

Mungkin ia juga boleh dijadikan panduan untuk membuat pemilihan gadget tak kiralah untuk kegunaan sebagai pelajar universiti, suri rumah atau usahawan atau juga blogger tegar.

Semoga bermanfaat. 

Sokongan kepada rakan blogger dan peserta contest GADGET IMPIAN anjuran Denaihati.com

(^-^)

Wahai anak-anakku

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Sekali lagi berkongsi rasa



Wahai anak-anakku! Tuntutlah ilmu! Sesungguhnya, walaupun kini kalian masih kecil, kelak kalian akan menjadi orang-orang besar. Adakah yang lebih buruk daripada seorang yang sudah tua renta lagi bodoh?('Urwah bin az-Zubair)

.

23 Top Blog Malaysia Paling Popular 2012 | Denaihati

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1Malaysia,


Terima kasih  tidak terhingga kepada Denaihati kerana memberi peluang kepada blogger picisan ini menumpang trafik organik dari google.  Mana tidaknya dengan senarai 23 top blog Malaysia yang paling popular mampu menyumbang trafik organik.  

Tahniah juga kepada Denaihati yang telah terpilih sebagai pemenang untuk kategori Best of the Best Blog of the Year.


23 Top Blog Malaysia paling popular, kenapa popular kerana mereka ini menang World Bloggers Award 2012 yang dianjurkan oleh MSMW2012 hasil daripada pilihan rakyat Malaysia. Popular kerana blog berkualiti atau blog ada ramai peminat. Banyak yang kita boleh belajar daripada Blogger-Blogger hebat ini untuk mencapai tahap yang mereka kecapi.

Malu dan segan pun ada juga untuk dibandingkan dengan blog yangbaik yang tidak seberapanya ini jika nak dibandingkan dengan 23 top blogger paling popular.  Walau apapun penting juga untuk mendapat kenalan dan pengalaman serta ilmu pengetahuan baru dalam dunia blog.

Senarai Top 23 Blog Malaysia Paling Popular mengikut katogeri

1. Paultan.org (Blog Automotif/PR4)

2.  Shahabudeenjalil.com (Blog Bisnis/PR3)

3.  Honeykoyuki.blogspot.com (Blog Selebriti/PR3)

4.Kucing.my (Blog CSR/PR1)

5.  iluvislam.com (Blog Pendidikan/PR4)

6.  ohbulan.com (Blog Hiburan/PR4)

7.  Koleksi1001resepi.com (Blog F&B/PR2)

8.  All-aboutiphone.blogspot.com (Blog Gadget/PR0)

9.  Rotikaya.com (Blog Gossip/PR3)

10.  Ninieahmad.com (Blog Kesihatan/PR3)

11.  Founder.limkokwing.net (Blog Inovasi/PR5)

12.  Eqbalzack.com (Blog Lifestyle/PR3)

13.  Yunainspired.com (Blog Musik/PR3)

14.  Danielzaidi.com (Blog photography/PR2)

15.  Chedet.cc (Blog Politik/PR5)

16.  Kznabihah.com (Blog Shopping/PR2)

17.  World-superbikes.blogspot.com (Blog Sukan/PR1)

18.  Placesandfoods.com (Blog Travel/PR3)

19.  Inianwarhadi.com (Blog Video/PR2)

20.  Fukkenlol.blogspot.com (Blog Jenaka/PR1)

21.  Hazrey.com (Blog Vocal/PR2)

22.  Bicaramakdara.com (Blog Terburuk/PR2)

23.  Ariffshah.com (Upcomimg Blogger/PR4)

Semua hebat-hebat belaka.  Cuma cadangan yangbaik jika ditambah blog motivasi dan blog surirumah  dah cukup 25 kategori. 

Akhir kata, ditinggalkan pesanan dari bro Denaihati "Kalau rajin copy paste dan buatlah posting kat blog Rakan Blogger semua kerana mengikut tips yang dapat dari workshop MSMW2012 sesekali kena buat entri senarai seperti ini untuk mendapat trafik organik dari Google".

Copy paste tak susah kan... memang suka sangat lah.. tetapi lagi bagus juga jika ada penambahan ayat atau olah sedikit ikut kefahaman.

Sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...