FOLLOWER

9 Mac 2012

My Pinky Moments

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


My Pinky Moments

Sungguh-sungguh teruja sangat nak berkongsi memori indah merah jambu bersama Eyriqazz.com dan madammondoq.com.


Sebelum bercerita lebih panjang... meh lihat gambar si merah jambu yang ingin dikongsikan bersama.walla.... pinky habis gitu. 
Gambar ini dirakam ketika Inas Insyirah belajar melakar di atas kertas lukisan abangnya (Alif) dan diberi tunjuk ajar oleh ayahnya yang merupakan bekas pelukis terbaik di zaman sekolahnya... di mana tumpahnya kuah jika tidak ke pinggan nasi.

Yang sebetulnya gambar ini terdapat dalam empat (4) siri.  Memandangkan penganjur memberikan syarat dua (2) keping saja ... maka inilah gambar terbaik pilihan ayahnya.

So!!! kepada kawan-kawan blogger sekalian, moh kita ramai-ramai sertai My Pinky Moments Contest.  Tarikh tutup contest adalah pada 31 Mac 2012.  masih banyak masa lagi untuk dapatkan mana-mana gambar kenangan yang berasaskan warna pink.

Hadiahnya menarik sekali, antaranya:
Tempat Pertama : RM100 + Duit Kertas RM20 baharu
Tempat kedua : RM50 + Duit kertas RM1 dan RM5 baharu
Tempat ketiga : RM30 + duit kertas RM1 dan RM5 baharu
Hadiah saguhati x 5 = RM10 Cash/top up

Dan... dijangka akan bertambah sekiranya penaja bertambah lagi.... dan lagi ... dan lagi.

Apa lagi?  Untuk mendapatkan penerangan lanjut... sila klik SINI

Untuk makluman (ayat skema macam surat rasmi pula), Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com dan Madammondoq.com ditaja bersama HazmanFadzil.Com , Alyzafisol.com , Blogr.my , Sharidawati.blogspot.com dan Enveeus.Com"


Last but not least, Think Pink
(^-^) 
.


Baru iPad 3

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

The new iPad (iPad baru)

Agak mengejutkan juga (bagi yangbaik) sementelahan iPad2 baru saja berada di pasaran tidak sampai 2 tahun dan kini keluar pula iPad baru.  Ingatkan iPad3... betul tak lepas 2 datangnya 3... tetapi 'baru' pula perginya.

Banyak kelebihan antara iPad2 dan iPad baru.  Blogger ariffshah dan amanz awal-awal lagi dah buat kajian terperinci dan laporan mengenai iPad baru.... teruja nak dapatkan iPad baru.

iPad2

Dengar khabar harga iPad2 dah runtuh sebanyak RM300.00.

iPad2 idaman hati
harganya mahal tidak terperi
iPad baru nama diberi
keluaran baru dunia IT

...Blog dan Tanpa Nama

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Dalam apa juga keadaan dan apa juga yang dilakukan seringkali kita akan berhadapan dengan sesuatu yang tidak kita ketahui.  Dan sesuatu yang tidak diketahui ini seringkali akan mengganggu tumpuan kita terhadap apa yang kita lakukan.  Seoalah-olah ada peminat misteri ... seperti artis.

Tanpa nama.  Itulah di antara pengomen atau peminat setia yang sering singgah di blog.  Lazimnya Tanpa nama tidak kita kenali sebaliknya Tanpa nama yang mengenali kita ... blogger.

Mengapa Tanpa nama?  Itulah persoalan yang sering berlegar di pemikiran blogger.  Sudahlah blog pun tak berapa popular, nak menulis pun tak berapa pandai... kadang-kadang tajuk lain isi cerita pulak lain... tak sepadan langsung.

Namun bagus juga ada Tanpa nama, kerana secara tidak langsung bertambahlah pengomen di dalam blog.  Walau apa pun... tapisan komen tetap ada tidaklah bulat-bulat komennya di'publish'.

Siapa Tanpa nama?  Tidak diketahui apa, kenapa, siapa, bila dan bagaimana Tanpa nama boleh ujud.  Adalah menjadi harapan (?) Tanpa nama ini bukanlah berniat tidak baik terhadap blog tetapi untuk menjaga keselamatan dan 'privasi' dirinya.  Biarkan. 

Hobi Tanpa nama?  Sesiapa yang merasakan dirinya Tanpa nama berilah jawapan yang pasti untuk setiap persoalan yang diutarakan.

Tak suka Tanpa nama?  Bukan tidak suka, tetapi tak berapa berkenan dengan cara demikian, walaupun begitu kehadiran Tanpa nama tetap dialu-alukan... selalulah beri komen yang bernas dan membina untuk kemajuan diri sendiri dan juga blog ini... komen biasa-biasa pun tak per...

Sekian.

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...