FOLLOWER

13 Julai 2012

Mencari silap atau salah strategi dalam Alexa Rank

As salam,


Mencari di mana silapnya strategi yang digunakan atau salah guna strategi.  Mana tidaknya secara senyap-senyap dalam separa sedar Rank Alexa tiba-tiba jatuh merudum.

Rank pada 16 Jun

Rank pada 13 Julai

Walahai, macam mana nie dalam masa tak sampai sebulan boleh jatuh merudum. 

Kejatuhan pada kali ini agak teruk walaupun tidak seteruk pada bulan Mei di mana pada bulan berkenaan yangbaik hilang mood nak update blog.  huwaaaa

Nampak macam terbantut jer ...

Cabaran SEO dan kaitannya dengan aktiviti harian

As salam


Perjalanan cabaran SEO masih jauh, namun sejak semalam badan dah rasa kurang selesa.  Hik3   sebenarnya tiada kaitan pun sebabnya badan yang tidak selesa kerana tidak cukup rehat.  Badan kurang selesa juga kerana masih banyak kerja yang tertunggak... sedihnya :(


 adakah iPad baru bakal jadi hadiah untuk Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati?

sehingga ke hari ini, hadiah yang ditawarkan adalah:
  1. 1st Prize - RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)
  2. 2nd Prize - RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
  3. 3rd Prize - RM200 cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
  4. 4-5th Prize - RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
  5. 6-7 Prize - RM50 Cash each
  6. 8-10 Prize - RM30 Cash
  7. 11-20 Prize - RM10 Cash 
  8. Entri Pilihan terbaik - RM100 Cash + iklan banner saiz 125x125 sebulan di blog cik tom)
Sehingga itu peserta untuk cabaran SEO semakin bertambah dan semakin meriah!

Menantikan detik 31 Ogos 2012 memang mendebarkan.
 
 


Manfaat kepada orang

As salam



Ilmu yang paling baik adalah ilmu yang bermanfaat, dan sesungguhnya Allah Subhaanahu Wata'ala memberikan manfaat ilmu itu kepada orang yang mengetahuinya kemudian mengamalkannya. Dia tidak memberikan manfaat kepada orang yang mengetahuinya, tapi ia meninggalkannya (dan tidak mengamalkanya).
(Salah seorang ahli hikmah)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...