FOLLOWER

14 Julai 2012

Perak vs Sabah Dalam Perlawanan Akhir SUKMA 2012

As salam


Malam ini berlangsungnya perlawanan akhir antara pasukan Perak dan Sabah dalam Perlawanan Akhir acara sukan bolasepak Sukan Malaysia XV Pahang 2012.

Semoga Perak beroleh kemenangan dan dapat meningkatkan pungutan pingat Emas dan seterusnya menaikkan kedudukan negeri Perak dalam senarai.


Update:
Sabah 3
Perak 0

Pasrah !!!

Sekian.


Nak kemaskini Senarai Blog

As salam

Sudah agak lama juga senarai 'sahabat maya yangbaik' tidak dikemaskini.

Mungkin sudah tiba masanya untuk kemaskini senarai sahabat.

Ada sesiapa mempunyai cadangan? Huhuu... perasan jer macam ler ada ramai peminat.

:)

Keputusan

As salam

gambar hiasan

Buat keputusan atau mendapatkan keputusan yang terbaik bukanlah sesuatu yang mudah.  Kerana dengan keputusan yang dibuat boleh mempengaruhi seluruh kehidupan di sekeliling kita.

Situasi 1
Kita berkawan dan bersahabat dengan seseorang atau sesiapa sahaja yang boleh 'get along' dengan kita.  Walaupun ada ketika kawan atau sahabat itu tidaklah mempunyai pandangan yang sama dengan kita tetapi kita boleh saling menerima dan adaptasi apa saja perbezaan yang wujud.

Kawan kita seorang yang tegas dan berani dalam membuat keputusan.  Kita rasa kita adalah orang yang kuat semangat dan 'garang' rupanya kawan kita itu lebih sikit dari kita.  Dengan ketabahan dalam mengharungi kehidupan berkeluarga.  Kita rasa seperti kita ini kerdil pula biarpun dahulunya kita rasa sebaliknya.

Keputusan yang dibuat oleh kawan kita itu dirasakan seperti tidak sesuai tetapi dia berani.  Kita rasa seperti nak menegur tetapi tidak berani kerana kita tidak berada di tempatnya.  Nak memberi nasihatpun tidak pandai kerana kita bukanlah pakar.  Tetapi mungkin juga kita boleh berkongsi sesuatu agar dapat memberi sedikit ketenangan kepadanya.  Contoh dengan bertanya khabar anak-anak, berkongsi cerita mengenai hobi dan mengambil berat juga mengenai keluarganya.  Bukan bertujuan untuk menjaga tepi kain tetapi lebih kepada memberi sokongan moral (sedikit).

Situasi 2
Nak tambah apa sebenarnya?  Tiada cerita berkaitan untuk dicatatkan bagi situasi kedua.

(*-*)

~

Sarapan Ringkas

As salam

gambar hiasan

Pagi Sabtu ini Umi dan Ayah kena kerja.  So buat sarapan ringkas jer untuk anak-anak. 
Gambar sarapan dah capture tapi tak sempat nak upload letak gambar ambil dari internet ajer lah yer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...