FOLLOWER

11 Oktober 2012

Dari Tirai Kamar | Selingan

As salam,
 
 
Eh eh! bukan yang ini la...
 
Nantikan kemunculan nya... soon

Haruskan kesabaran mengatasi harga diri

As salam

contoh gubahan hantaran

Bagaimana nak mulakan apabila segalanya kadang-kadang kelihatan seperti terdesak atau tidak sabar.  Maka haruslah disimpan rasa itu, berusaha untuk tidak menghebahkannya kepada orang lain walaupun sekadar catatan picisan.  Sesekali terasa seperti muak dan cuak pun ada juga bila terbaca kisah-kisah yang entah kita sendiri tidak pasti.

Bagi sesetengah orang mungkin boleh terima.  Tetapi sesetengah orang yang lain pula ... eeeeiiii macam saja nak mengada-ngada... simpan lah sikit perasaan itu dik!  Tidak perlu diluahkan segalanya.  Hidup kita memang lah milik kita tetapi tidak semestinya semua perkara harus disebarkan ke serata alam...

Simpati atau kasihan? 

Kehidupan kita adalah milik kita sesekali tidak perlu dicampur aduk dengan kebebasan hidup orang lain yang belum pasti akan bersetuju dengan cara kita.  Perasaan orang kita tidak boleh teka dan tidak juga kita boleh duga adakah sebenarnya yang dikatakan okey itu dia suka atau tidak.

Ahhh! tidak kisahlah nak kata apa pun.  Yang pastinya yang lepas sudah lepas dan sudah disalahtafsirkan.... andai kata ada yang terasa atau terguris di hati... maaf lah teguran ini bukan untuk menyakitkan hati tetapi sekadar nasihat kecil yang mungkin tidak berguna... jadi ... abaikan saja.

 
 
 Saya bukan sesiapa pada kalian untuk memberi nasihat atau teguran.  Tetapi saya ada perasaan untuk dikongsikan.  Tidak kiralah kalian faham atau tidak... yang jelas di sini saya telah menyatakan ketidakselesaan saya.Kurang fokus | Titik fokus semakin pudar

As salam,


 
Tersasar dari sasaran
 


Tersalah pilih haluan?
 
 
 
belajarlah mencari cari pulang - jalan yang lurus ada di depan, jalan ke kiri atau ke kanan
 
 
berfikiran positif lebih baik
apapun yang diusahakan pastikan untuk kebaikan
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...