FOLLOWER

18 November 2012

Menunggu di Halaman

As salam,


Ini adalah gambar bagi sebuah lanskap rumah.  Sesuai untuk dipraktikkan bagi rumah jenis corner lot memandangkan ianya memanjang ke belakang.  Sebenarnya di belakang tu boleh lagi ditambah dengan tanaman yang amat berguna untuk kegunaan seisi rumah seperti serai, kunyit, lengkuas, pandan, pokok kari dan banyak lagi.
 
Masih dan sedang menunggu rumah baru disiapkan.  Belum berkesempatan tangkap gambar rumah sendiri... dan bila rumah dah siap kelak... lagi banyak nak fikir pulak... hiasan dalaman termasuk perabot dan cat atau buat wallpaper jer... eeee
 
 
 
Eh! sekarang ni musim hujan, kalau tak hujan pagi hujan petang tak pun hujan malam.  Lagi lambat ler rumah baru tu nak siap... huhuhu... dah tak sabar dah.

Insentif Tunai Trafik ke Blog Denaihati

As salam,


Sekarang dah hampir ke penghujung tahun 2012, namun masih ada masa untuk mengutip insentif tunai dari blog Denaihati.

Tujuan insentif ini adalah untuk memberi motivasi rakan blogger berkarya dengan lebih baik mengikut teknik blogging yang betul. Hanya berblog dengan lebih baik dan mengikut teknik yang betul sahaja dapat meningkatkan trafik yang akan menyumbang link referrer yang tinggi kepada blog denaihati.

Berikut adalah antara syarat dan peraturan untuk mendapatkan insentif:
1. Insentif ini untuk 10 blog yang memberi top link referrer mengikut pengiraan Google Analytics.
2. Insentif ini akan dibayar setiap bulan bermula 1/7/2011 sehingga 31/12/2012.
3. Setiap 1 trafik yang disumbangkan ke blog denaihati akan dibayar RM0.02.
 
Untuk syarat berikutnya, sila terus klik di SINI atau klik pada banner berikut:

 
 
Terima kasih kepada yang singgah baca dan... tengok-tengok jer...

Ada Apa Pada Perempuan

As salam,


Perempuan
Kuatnya tidak terzahir
Letak pada jiwanya
Biarpun ditampar
Dia menangis
Bukan kerana kesakitan
Tetapi kekuatan

Perempuan
Ketahanannya lebih dari tamparan
Malahan beribu deraan
Kekuatan dalamannya
Itulah kudratnya

Perempuan
Kelemahannya adalah kejujuran
Sekali dikhianati
Selamanya ia terluka
Sukar diubati
Malahan beribu penawar bukan galang ganti

Perempuan
Kekuatan jiwanya adalah pada Tuhannya
Sejadah itu bukan baldu sutera
Penyambung semangat juang hidup
Menghimpun berjuta kekuatan
Tempat berhimpun sejuta keperitan
Tempat memendam sejuta kedukaan

Perempuan
Doanya pasti termakbul
Itu janji Tuhan
Andainya dia terluka
Andainya dia teraniaya
Adukan saja pada Tuhannya
Nescaya dia beroleh sejuta kekuatan
Malahan lebih dari itu

Perempuan
Ketaatannya pada sang lelaki hanya yang bernama suami
Lalu diberiNya sejuta kekuatan
Selagi dia beriman dan taat pada Tuhannya

Perempuan
Kedegilannya sukar ditawan
Selagi kekuatan kudratnya tertanggung dek badan
Selagi nafasnya berbau keimanan
Selagi jiwanya pada Tuhannya

Perempuan
Berasalnya dari rusuk Adam
Sebelah kiri paling bawah
Biarpun tidak lurus
Itulah kekuatan
Sekali terluka
Tidak selamanya merana
 
Perempuan
Dendamnya kekuatannya
Terbalas di tikar sejadah
Ingatannya pada Tuhannya
Muhasabah diri
Mencari kelemahan
Koreksi kesilapan
Biar terlerai dendam membara
Biar damai hidupnya di sana

........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...