FOLLOWER

14 Disember 2012

Mudahnya menipu

As salam,


Adakah ini logo baru untuk petrol RON tanpa 95 atau 97?

Ya betul bukan.  Memang bukan dan ia adalah gambar lukisan Muhammad Alif mengenai minyak RON dan lukisan ini dah lam tersimpan dalam laptop Toshiba SatelliteL200 kemudiaanya dipindahkan ke thumbdrive.      Akhirnya dimuat turun ke blog ummi untuk tajuk ini Mudahnya Menipu.  Tetapi sebenarnya gambar ini tiada kaitan langsung dengan jalan cerita ini.

Memang mudah nak menipu dan jangan pula asyik menjadi Tipah yang mudah sangat ditipu.


Ini gambar bagi cerita ini.  Klik pada gambar untuk lebih jelas apa yang tertera dan bacalah untuk pedoman dan panduan atau biarkan saja.

Memang mudah untuk menipu.  Aye memang tak pandai dalam membuat penilaian mengenai spam atau seangkatan dengannya.  Tetapi sedikit sebanyak kita tahu kebolehan kita dan keupayaan kita.  Bila dah dipuji melangit takkan cepat sangat melatah kot... oh! tidak... bukan begitu caranya.  Komen di atas aye belum padam tetapi masukkan ke dalam kotak SPAM.  Apa itu?  Kira macam tong sampah ler..

Jika benarpun dia berniat baik kenapa dirahsiakan namanya dan tidak dimaklumkan dengan cara yang betul. Musykil kan?

Okey... semoga jadi panduan buat semua.  Jangan Mudah Tertipu.

-

Benteng pertahanan

As salam,

Dalam kehidupan kita seharian, sesekali bahkan acapkali juga kita berjumpa atau terjumpa dengan halangan dan gangguan.  Kita mampu mengatasi halangan yang mudah dengan kekuatan semangat yang ada.  Tidak kurang juga halangan yang besar mampu kita atasi dengan bantuan rakan-rakan sekeliling kita.

Dalam mengatasi rintangan dan halangan yang datangnya dari manusia kita mampu melihat dan mengatasinya dengan mudah (Insya Allah).  Namun mampukah kita mengatasi rintangan luar yang kita tidak nampak puncanya...


Shaum (puasa) adalah benteng pertahanan para ahli ibadah (dari serangan syetan)
(Badil al-'Uqaili)
 
 
Ringkas saja untuk hari ini.  Semoga bermanfaat.
 
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...