FOLLOWER

18 Januari 2013

Bakul Baby

As salam


Seperti kebiasaannya orang dewasa mempunyai kelengkapan peribadi seperti bedak, sikat, minyak rambut, losyen, krim kecantikan dan sebagainya.


bakul baby Abid 

Tanpa melengahkan masa, seperti yang tertera pada gambar di atas berikut aye senarai kelengkapan baby Abid yang terdapat di dalam bakul... souvenir dari Klinik Bersalin Yasmin.  Pada asalnya kandungan bakul berkenaan bukanlah seperti tertera di atas barangan asal adalah tuala mandi baby, set baju baby, tuala tangan untuk baby, minyak kayu putih dan beberapa kelengkapan asas untuk mandian baby... tak sempat nak tangkap gambar sebab tak terfikir pun nak buat cerita mengenai bakul baby pada masa itu.  Eh... celoteh panjang pulak... bila nak cerita kandungan atas tu....?

Senarainya:
1.  Wet tissue / tisu lembap
2.  Mangkuk kecil berisi lilin
3.  Bedak baby
4.  Losyen Baby
5.  Bungkusan jintan hitam untuk tuam baby (dipanaskan dengan lilin).  Sekarang digantikan dengan batu kecil, sesekali guna juga jintan hitam.
6.  Dalam bakul ada kotak plastik lagi, kandungannya (tak kelihatan kerana terlindung/ tersimpan dalam kotak plastik); nappy cream, minyak telon, minyak kayu putih, balm baby cap petani, gunting kuku babydan penyedut hidung baby.
7.  Ada juga sikat khas untuk baby tetapi belum dibuka dari bungkusan asalnya...bermakna belum guna lagi lah.

Kandungannya akan berubah dari semasa ke semasa mengikut kesesuaian dan seiring dengan peningkatan umur baby.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...