FOLLOWER

2 Januari 2013

Hari Pendaftaran Kelas

As salam,


Tersebut al kisah pada hujung tahun lepas (31/12/2012), anakanda Muhammad Alif telahpun menghadiri majlis pendaftaran kelas dan ujian penentuan kelas.  Majlis itu dihadiri bersama ayahandanya sahaja, ibunda tidak turut serta kerana seperti biasanya mereka berdua sungguh akrab dan rasanya tidak perlulah ibunda turut memeriahkan suasana berkenaan.

Ibunda telahpun dengan rendah hati mengundur diri dan memberi pesan kepada ayahanda dapatlah kiranya menangkap gambar barang sekeping dua jika lebih pun tidak mengapa.  Tujuannya adalah untuk meletakkan cerita bergambar di sini.

Namun ibunda mengerti akan kesibukan ayahanda sehingga terlupa menangkap gambar anakandanya.  Yang dapat dicatatkan disini hanya lah sekadar cerita tanpa gambar.

Ceritanya adalah kesibukan ayahanda ke hulu ke hilir menguruskan keperluan persekolahan anaknya.  Bermula dengan pendaftaran nombor giliran, menyerahkan keperluan yang diperlukan, membeli keperluan sekolah seperti buku tulis dan buku kerja di kedai buku sekolah dan seterusnya menunggu anaknya menduduki ujian.


Sungguh tak pandai nak celoteh panjang lebar di sini sekarang memandangkan sudah lewat.  Lagi pula nak tulis saja... penat lah... entah ada orang baca atau tidak...buat semak jer.

Nak cari gambar lain...

1 ulasan:

  1. Samalah dengan saya. Hanya suami yg bawa anak ke sklh untuk taklimat & ujian linus. Adalah beberapa keping gambar yg sempat diambil sebagai kenangan.

    Selamat melangkah ke tahun 1 buat anak yangbaik ye...

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...