FOLLOWER

3 Januari 2013

Jadual Waktu Kelas 1 Bestari 2013

As salam,


Jadual Kelas 1 Bestari 2013

Ini adalah jadual kelas Alif, tahun 1 Bestari bagi tahun 2013. 

Setelah dibuat sedikit semakan dan ulangkaji (macam umi pula yang belajar... hehehe) terdapat 13 subjek yang perlu diikuti oleh pelajar tahun satu ini iaitu Bahasa Arab, Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, BacaanYassin, Matematik, Muzik, Perhimpunan, Pendidikan Islam, Pendidikan Jasmani, Pendidikan Kesihatan, Pendidikan Seni dan Sains.

Kesemua subjek berkenaan membawa kepada 47 jam bagi pengajian untuk satu minggu dan diajar oleh seramai 10 orang guru.

Sesi pembelajaran bermula dari jam 7.40 pagi hingga 1.10 tengahari bagi hari Isnin hingga Rabu, 7.40 pagi hingga 12.40 tengahari hari Khamis dan pada hari Jumaat tamat pada jam 12.10 tengahari.

Secara purata untuk satu hari Muhammad Alif akan berada di sekolah sekitar 6 jam termasuk waktu perjalanan pergi ke sekolah dan balik ke rumah.  Agak lama juga tetapi itulah yang harus diharungi dalam berhadapan dengan arus kedewasaan.

Teruja sungguh dapat tengok dan pegang jadual ni, seolahnya memori silam kembali menggamit ingatan yang tak pernah pudar.  Sayangnya aye tak ingat masa darjah satu dulu ada jadual macam ke tidak... rasanya bawa semua buku kot... oh... masa silamku kian pudar...

"suka duka pentas dunia"


.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...