FOLLOWER

15 April 2013

[CORAK] 5 hari seminggu

As salam,


CORAK 5 hari seminggu adalah tema bagi corak yang dikeluarkan pada minggu ini.  Bersempena dengan aura warna yang pernah diperkatakan oleh pakar motivasi negara iaitu Datuk Dr Fadhilah Kamsah.  Iaitu tema warna yang memberi aura kepada pemakainya mengikut hari seperti Putih untuk hari Isnin, Merah Jambu untuk Selasa, Biru untuk Rabu, Kekuningan untuk Khamis dan Hijau untuk Jumaat.  Mungkin juga ada tema warna untuk hari Sabtu dan Ahad, memandangkan aye bekerja hanya 5 hari seminggu maka hanya lima warna sahaja yang aye ingat.


Gabungan 5 warna dalam satu hamparan
Daripada 5 warna di atas, diasingkan satu persatu bagi menampakkan perbandingan warna-warna berkenaan, seperti berikut:



Putih untuk hari Isnin


Merah Jambu untuk hari Selasa

Biru atau Ungu untuk hari Rabu

Kuning, Perang atau Keemasan
untuk hari Khamis

Hijau pula untuk hari Jumaat

Sama ada percaya atau tidak terpulang kepada penerimaan individu.  Aura warna pada pakaian yang dipakai pada hari-hari tertentu memainkan peranan untuk kita melaksanakan tugas pada hari-hari berkenaan.  Tidak dinafikan juga ia turut mempengaruhi mood dan perasaan pada hari tersebut. Disamping itu persediaan kita untuk melaksanakan tugas pada hari-hari berkenaan merupakan peranan penting dalam memastikan kejayaan.

Warna-warna yang dipaparkan di atas adalah gambaran aye semata-mata dan ia tidak semestinya mempengaruhi gaya berfesyen atau pemilihan warna pembaca blog ini.  Penerimaan dan olahan warna yang dimaksudkan tidak seharusnya diterima sebulat suara sebaliknya terpulang kepada citarasa dan minat individu terhadap sesuatu warna.

Selamat maju jaya kepada semua!

2 ulasan:

  1. saya hari ni dah ter-advance kak...sebab dah pakai pink hari isnin...ekekekeke....

    BalasPadam
  2. setuju!
    kalau hari2 warna yg sama pun bosan jugak kan. hehe

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...