FOLLOWER

7 Mac 2013

Hidup Skema

As salam,


ini bukan cermin mata saya!

Hidup skema.  Itulah kejadian setiap hari, apa saja yang berlaku semuanya skema. 

Bila bos marah, muka kita masam mencuka.  Bila bos puji mulalah senyum lebar sampai ke telinga.

Bila sibuk banyak kerja... tak tau nak buat mana satu... sudahnya buat kerja lain.

Bila dah dekat sangat nak submit laporan... barulah nak terhegeh-hegeh buat belek sana belek sini... laporan tak juga siap...

Aduhai hidup ni... kenapalah skema sangat.

Bila dah tak der idea... tulis dalam blog pun mula merapu... merewang entah kemana cari idea cedok sana sini... pas tu buat poyo jer...

apa lagi nak cerita?

Hindari penyebab sakit hati

As salam,


 
 
Janganlah Anda duduk-duduk (bermajelis) bersama para pengikut hawa nafsu, karena sesungguhnya duduk-duduk bersama mereka akan membuat hati menjadi sakit.
(Ibnu 'Abbas)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...