FOLLOWER

21 Mac 2013

Berita baik buat lulusan SPM | Jom Ke Ekspo Selangkah ke UiTM 2013

As salam


Berita yang baik dan dinanti-nantikan oleh lulusan SPM dan juga lulusan STPM adalah peluang melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi sepeti IPTA.

Jom ke Ekspo Selangkah ke UiTM 2013.  Bagi UiTM (Perak) ekspo ini akan diadakan di Pasaraya Mydin, Meru, Jelapang, Ipoh.

Poster Ekspo Selangkah ke UiTM 2013


Aturcara Program Ekspo Selangkah ke UiTM 2013, UiTM (Perak)

Sebelum terus ke Ekspo apa kata layari dulu laman web www.selangkah.uitm.edu.my  .  Melalui laman berkenaan bakal mahasiswa dapat gambaran awal mengenai peluang pembelajaran dan bidang pengajian yang dekat dihati.

Semoga dapat dijadikan panduan dalam pemilihan pengajian di peringkat yang lebih tinggi.

Selamat maju jaya.

Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang

As salam,






Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?

KENAPA KORANG PERLU JOIN?

SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik
2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik
3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.
5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.


TARIKH TAMAT: 20 April 2013.




Beralih dari semalam yang lemau

As salam,

corak 45 - kebetulan pula

Cerita mengenai semalam memang sukar dilupakan dari ingatan.  Mungkin juga atau barangkali akan terlupa tetapi selagi parutnya masih ada... tetap kekal diingatan.

Kisah semalam bukanlah kisah sedih atau kisah duka, tetapi sebuah kisah mengenai pengajaran bagi mendapatkan kekuatan baru dan semangat baru untuk terus dalam perjuangan hidup ini.

Cuma mungkin juga apa jua yang tersirat atau terjadi selepas semalam akan turut memberikan pengajaran buat ikhtiar hidup.

Dalam melaksanakan atau menjalankan sesuatu urusan sudah pasti kita mahukan yang terbaik buat semua orang dan juga untuk kepuasan diri sendiri.  Namun apabila keputusan yang kita buat itu dipertikai dan dipermainkan ... seolahnya hilang kekuatan diri terasa seperti berpijak di bumi yang tidak bertanah.

Namun sebenarnya apa yang terjadi sudah tentu ada hikmah dan takdirnya yang tersendiri.  Ambil positif bukan negatif walaupun mungkin tercalit sedikit pedih di dasar hati.  Semua itu ada pengisian tersendiri.

Sila pilih ketenangan dan kebahagiaan....

Boleh beri kebaikan jangan beri keburukan

As salam,





Hendaknya setiap mukmin memperoleh tiga macam perlakuan darimu;
1.  Jika kamu tidak dapat memberinya sesuatu manfaat maka janganlah membahayakannya,
2.  jika kamu tidak bisa membahagiakannya maka janganlah membuatnya sedih, dan
3.  jika kamu tidak memujinya maka janganlah mencelanya.
(Yahya bin Mu'adz)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...