FOLLOWER

15 April 2013

Teaser | Sebelum Senja Berlabuh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,


gambar hiasan koleksi peribadi

Beberapa hari yang lepas atau lebih jelas pada mulai 11 atau 12 April 2013 aye dan seluruh warga kerja  UiTM mendapat jemputan rasmi dari Naib Canselor untuk mengikuti Wacana Kepimpinan Isu Semasa: Sebelum Senja Berlabuh.  Wacana berkenaan dijadualkan pada 16 April 2013.

Menariknya, program ini akan diikuti secara langsung dari Dewan Seri Iskandar menerusi web tv (atau secara  atas talian).  Wacana ini akan disampaikan oleh YBhg. Prof. Dato' Dr. Sidek Baba, Profesor Pendidikan daripada UIAM.  

Pasti menarik dan penuh dengan maklumat serta pengetahuan.

Insya Allah jika kelapangan dan bahan menarik akan dikongsikan di sini.

Selamat untuk semua!


Gambar hiasan, bukan Dewan Seri Iskandar

[CORAK] 5 hari seminggu

As salam,


CORAK 5 hari seminggu adalah tema bagi corak yang dikeluarkan pada minggu ini.  Bersempena dengan aura warna yang pernah diperkatakan oleh pakar motivasi negara iaitu Datuk Dr Fadhilah Kamsah.  Iaitu tema warna yang memberi aura kepada pemakainya mengikut hari seperti Putih untuk hari Isnin, Merah Jambu untuk Selasa, Biru untuk Rabu, Kekuningan untuk Khamis dan Hijau untuk Jumaat.  Mungkin juga ada tema warna untuk hari Sabtu dan Ahad, memandangkan aye bekerja hanya 5 hari seminggu maka hanya lima warna sahaja yang aye ingat.


Gabungan 5 warna dalam satu hamparan
Daripada 5 warna di atas, diasingkan satu persatu bagi menampakkan perbandingan warna-warna berkenaan, seperti berikut:Putih untuk hari Isnin


Merah Jambu untuk hari Selasa

Biru atau Ungu untuk hari Rabu

Kuning, Perang atau Keemasan
untuk hari Khamis

Hijau pula untuk hari Jumaat

Sama ada percaya atau tidak terpulang kepada penerimaan individu.  Aura warna pada pakaian yang dipakai pada hari-hari tertentu memainkan peranan untuk kita melaksanakan tugas pada hari-hari berkenaan.  Tidak dinafikan juga ia turut mempengaruhi mood dan perasaan pada hari tersebut. Disamping itu persediaan kita untuk melaksanakan tugas pada hari-hari berkenaan merupakan peranan penting dalam memastikan kejayaan.

Warna-warna yang dipaparkan di atas adalah gambaran aye semata-mata dan ia tidak semestinya mempengaruhi gaya berfesyen atau pemilihan warna pembaca blog ini.  Penerimaan dan olahan warna yang dimaksudkan tidak seharusnya diterima sebulat suara sebaliknya terpulang kepada citarasa dan minat individu terhadap sesuatu warna.

Selamat maju jaya kepada semua!

Teman yang baik dan buruk

Assalamualaikum dan selamat sejahteraCorak dan Motif sekadar hiasan


Sebaik-baik teman adalah yang berkata kepada temannya, 'Ayo kita berpuasa sebelum kita mati.' Dan seburuk-buruk teman adalah yang berkata kepada temannya, 'Ayo kita makan dan minum sebelum kita mati.'
(Yahya)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...