FOLLOWER

25 April 2013

Senarai Kempen CPUV April 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahteraTerlebih dahulu terima kasih kepada Nuffnang di atas kemurahan dan peluang yang diberikan kepada blog yangbaik untuk lebih maju kehadapan dengan memberikan idea kepada aye untuk mengeluarkan entry pada kali ini.

Nampaknya pada bulan April sehingga 26hb, sudah 4 kempen CPUV melekat di blog yangbaik.  Antaranya ialah 
1.  Project Breeze Pop pop (tak jumpa lagi bila datangnya iklan)
2.  Sharp Workshop Part 2 (mungkin dah keluar tapi tak perasan juga bila adanya iklan itu)
3.  KL SOGO (timbul di blog lagi satu... sayangnya di Ipoh tiadalah KL SOGO kalau tidak boleh jelajah ke sana, nak pergi ke KL tu jauh lah sikit.  Dah jumpa juga iklannya, memang menarik tapi tak sempat capture link)
4.  Iron Man 3 GSC ... dapatpun tangkap link terus jelajah di SINI

kepada peminat wayang jangan lepaskan peluang untuk menonton Iron Man 3 di Golden Screen Cinemas kerana berpeluang mendapatkan metal klip marvel iron man.  Seperti yang tertera pada gambar di bawah.
Marvel's Iron Man 3 Metal Clip Set Promotion

Akhir kata semoga bertambah lagi kempen di blog yangbaik dan terima kasih kepada anda semua atas sokongan yang diberikan.

Sekian adanya.

Sahabat yang terbaik

Assalamulaikum dan selamat sejahtera buat semua sahabat yang terbaik


corak dan motif hiasan di atas boleh juga
digambarkan sebagai ingatan buat sahabat terbaik

Tiba-tiba teringat salah seorang sahabat terbaik.  Jom kita tambah sahabat dan jadi sahabat yang terbaik buat sahabat kita. 

Dalam masa-masa tertentu kita memang memerlukan sahabat untuk bercerita dan berkongsi kisah suka dan duka.  Bukan untuk mengadu tetapi sebagai 'tempat' untuk kita berkongsi seribu rasa.  Kita sebenarnya tidak mampu menyimpan seribu rasa yang terbuku di ruang hati atau lubuk minda.  Sahabat yang terbaik pasti akan sentiasa sudi mendengar luahan seribu malahan sejuta rasa yang terpendam.

Sahabat yang terbaik bukan sahaja mendengar malahan mampu juga memahami situasi yang sedang kita alami.  Biarpun tidak mampu membantu dalam bentuk wang ringgit atau lain-lain kesenangan duniawi, sahabat terbaik sebenarnya mampu mengubat sejuta rasa dan sentiasa bersedia membantu sama ada memberi kata semangat ataupun nasihat dan panduan.

Sahabat yang terbaik tidak akan mengambil kesempatan di atas sahabatnye tetapi akan terus memberi semangat untuk memajukan diri.  Walaupun sebenarnya dia berupaya mengambil kesempatan.

Nasib dan kisah setiap individu memang berbeza tetapi sahabat yang terbaik mampu memahami dan menyelami masalah sahabatnya itu.

Mungkin juga pernah ada perselisihan pendapat atau pandangan, bermasam muka atau tidak bertegur sapa tetapi itu sekadar rencah dan pemanis dalam dunia sahabat.

Sukar sebenarnya nak bercerita mengenai perasaan dan rasa yang tersimpan di lubuk hati semenjak sahabat yang terbaik tiada lagi berhampiran. 

Kita sebenarnya mampu menjadi sahabat yang terbaik buat sahabat kita.  Kita juga sebenarnya sahabat yang terbaik buat semua orang.  Cuba memahami situasi sahabat dan usah sesekali menjual nama sahabat kita walaupun sesekali kita tidak sefahaman dengannya.

Bagi aye anda semua blogger yang sudi menjengok blog picisan ini adalah sahabat yang terbaik.

Semoga sahabat yang terbaik sentiasa berbahagia dengan setiap gerak langkah hidupnya dan dikurniakan kesejahteraan dan keberkatan dalam hidupnya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...