FOLLOWER

3 Mei 2013

Segmen: LUPUS Awareness Month

As salam,Segmen ini diadakan sempena LUPUS (SLE) awareness month pada bulan ini iaitu bulan Mei! :) Objektif utama segmen ini adalah untuk mewujudkan kesedaran tentang penyakit LUPUS a.k.a SLE.. ramai di antara kita masih belum mengenali penyakit SLE yang merupakan penyakit kronik yang juga boleh membawa maut.. deno harap dengan segmen ini kita dapat mengenali penyakit LUPUS atau dengan lebih mesra dipanggil mr. SLE.. hehe  :p

Apakah SLE? : klik Systemic Lupus ErythematosusLUPUS.. learn about itsumber
Sudah beberapa hari segmen ni berlangsung, cuma baru sekarang berkesempatan menyertainya.  Segmen ini dianjurkan oleh Dayang Deno.  

Gambar rama-rama di atas, aye dapat dari Mr. Google.  Dalam pencarian itu, dapatlah serba sedikit maklumat ringkas berkaitan LUPUS.  Iaitu, rama-rama dan warna ungu adalah simbol bagi penyakit LUPUS.  Secara kebetulan pula warnanya memang menarik.

Aye jemput (tag) anda semua yang membaca entry ini.  Semoga dengan penyertaan ini kita semua akan dapat maklumat lebih jelas mengenai penyakit LUPUS.

Akibat terlalu banyak makan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
gambar hiasan


Hindarilah oleh kalian kekenyangan karena terlalu banyak makan dan minum, karena sesungguhnya hal itu dapat merusak tubuh, menimbulkan penyakit dan membuat malas untuk beribadah.

(Umar bin al-Khattab)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...