FOLLOWER

20 Mei 2013

Mengingati sesuatu yang lebih penting

As salam,





Perbanyakkanlah mengingati sesuatu yang dapat menghapus segala keniknatan hidup, yaitu MATI

(HR Tirmidzi)

Port Dickson Aku Datang (Siri 2)

As salam

Yup!  sekali lagi menyambung siri lepas Port Dickson Aku Datang.

Kalau tak silap dalam siri lepas aye berhenti rehat di RnR Tapah.  Haish !! lama sungguh berhenti hampir seminggu mencari idea dan kaedah bagaimana nak menggarap cerita ini supaya menjadi seperti telenovela atau teleblog... hahaha. Apa nak buatkan sementara mencari idea datang mencurah-curah kita merepek sekejap... eh kalau serius jer boring tau!

hentian sebelah Rawang
Sementara nak sampai ke Seremban, belum lagi nak sampai ke Port Dickson atau Teluk Kemang berhenti sekejap di Hentian Sebelah Rawang.  Kawan-kawan seperti biasalah ada yang nak menyambung asap yang terputus dan sebagainya.  Berhenti tidak lama hanya seketika cuma bagi mereka peluang melepaskan hajat masing-masing.

Perjalanan diteruskan... nampaknya dah makan masa yang agak banyak juga.  Tetapi tak mengapa perjalanan tetap diteruskan.

terpesona dengan kecantikan awan

Sepanjang perjalanan cuaca tidaklah panas sangat dan juga tidaklah mendung... justeru awan pun kelihatan amat cantik sekali.  Subhanallah.  Sebelum ini selalunya memang tidak kesah sangat dengan awan-awan yang sentiasa menemani.  Hanya pada kali ini awan-awan ini amat menarik perhatian sahabat baik ini.  Satu lagi pengajaran dan perkongsian emosi dari seorang sahabat.  Terus aye amat awan-awan itu...


ter rakam

Bukan sahaja gambar awan cantik yang menjadi pemandangan indah tetapi gambar di atas adalah antara beberapa pemandangan yang sempat dirakam oleh lensa hp.  Memang gambar itu tidak berapa cantik tetapi cukup sekadar untuk tatapan.  Lokasi sungguh tak ingat maklumlah perjalanan kan masih jauh.  Lalu aye teringat petikan kata-kata 'kita berhak bersuara tetapi kita kita berhak menolak kemajuan dan pembangunan'.  Tidak tahulah di mana signifikannya kata-kata itu, tetapi itu cukup memberi gambaran bahawa mahu tidak mahu kita harus menerima pembangunan hanya cara dan kaedahnya saja yang boleh dikompromi.... tersasar sekejap. :P



Sebelum terlupa, ini adalah beg yang menemani aye di sepanjang program.  Berupaya memuatkan notebook acer dan gula-gula serta lain-lain keperluan seperti alatulis dan hp pendek kata semua boleh isi lah termasuk air mineral juga.  Kan... semua nak tulis.  Tu saja nak cerita...baru beli... fresh from the oven okey.  Shawl yang terlibat tu tidaklah menjadi teman sepanjang program, hanya disangkut semasa pergi... bila balik dah masuk dalam beg simpan baik-baik.  Dah lama beli... hampir setahun lepas.


RnR Seremban

Tiba waktu makan tengahari di RnR Seremban.  Tempat duduk tak payah cerita le... punya la ramai rakyat Malaysia.  Nak kena cop tempat, makan pun berhimpit je dengan sahabat-sahabat sekelian.  Dok sibuk ambil gambar orang... ini gambar 'candid', memang deme tak perasan.  Aye?  tak makan tengahari ni, sebab pagi tadi dah makan banyak juga di RnR Tapah.  Lagi pun tak buat kerja kan ... atas baspun memasing dok tidor jer...kejap-kejap layan awan nano, sat lagi layan FB... jadi tak der lah lapar sangat... beli jagung cup dengan pop corn buat jajan atas bas... itu pun tak habis... 


Rasanya cukup dulu di sini.  Nanti sambung semula dengan kisah seterusnya iaitu kesah dan kejadian sepanjang program Team Building di Nube Training Centre, Teluk Kemang.


Port Dickson... sekali lagi akan akan aku datang .... 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...