FOLLOWER

15 Jun 2013

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tiba-tiba tergedik-gedik pulak nak join segmen tambah kenalan blogger.  Mr.K ni sebenarnya bukanlah baru dalam dunia blog.  Pernah juga melawat ke blognya entah bila tak ingat pula. Itulah kan untung juga ada segmen boleh tarik kenalan baru dan secara tidak langsung dapat menambah kenalan dari blogger yang berbagai genre seperti Mr.K.

Jom kita tengok apa pula syarat untuk sertai segmen ini.  Syarat-syaratnya tak susah, mudah jer.  Walaupun ini segmen pertama anjuran Mr.K.... not bad... tidak juga kabur (blurr) kan? 


Segmen:  Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K

Sehingga catatan ini ditaip tangan jumlah pengikut berdaftar (follower) blog yangbaik adalah seramai 604 orang.  Memang tak sangka juga boleh mencecah sehingga ke angka 604.  Terima kasih kepada semua pengikut yang berdaftar.  Mungkin di luar sana ada yang mengikuti perkembangan blog ini tetapi tidak berdaftar... terima kasih juga kepada anda semua yang memberi sokongan.


Last buat not least, terima kasih kepada Mr.K kerana menganjurkan segmen ini.

Klik di SINI atau pada banner di atas untuk turut serta dalam Segmen:  Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K.

Terima kasih.

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com

Tetiba kan? Angin kus2 melanda dan terajin pulak nak buat segmen... wakakakaka...rasanya dah lama dah x organize segmen simple kat Bubblynotes... So, here I come...

This segmen dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang dan peluang pada semua blogger untuk turut follow, bloghopping dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww...he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblnotes.Com bermula dari hari ini, 15/6/2013, jam 11.30 pagi SEHINGGA 22/6/2013, jam 11.30 pagi... Aci tak? *_^... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join...Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers...ahaks... stalkers pun boleh... x ada masalah...masa untuk anda menonjolkan diri... ekekekekeke....

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog bubblynotes.com.
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ni, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL+C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 23/6/2013 sehingga 23/7/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Aksi comel dalam tangisan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kali ini bersempena dengan hari Sabtu yang sunyi sepi dalam blog ni, aye nak berkongsi gambar dan cerita mengenai wajah dan potret baby berusia 29 bulan (baby ker?) ketika menangis.  Bukan kes deraan fizikal atau mental terhadap baby berkenaan tetapi lebih kepada deraan mental kepada ibunya... oh tidak!!!



Tanpa disedari hanya tiba-tiba baby ini menangis teresak-esak.  Situasi ini berlaku ketika di dalam kereta menunggu ayahnya shopping.  Kenapa umi dan baby tak ikut?  Sendiri fikir dan jawab sendiri.


Tangisannya tidaklah kuat tetapi sekadar teresak-esak.


Oleh kerana kebingungan apabila soalan tidak berjawab, maka reaksi ini memberikan idea kepada uminya yang merupakan seorang blogger picisan untuk memuat turun aksinya.





Akhirnya baby itu berhenti menangis sendiri.  Dan, persoalan mengapa menangis masih tidak berjawab... atau jawapan itu tidak difahami oleh umi?



Entahlah....

Segmen Menang Topup By Fizgraphic

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Menang Topup By Fizgraphic
Untuk menyertai sila klik pada banner di atas atau klik SINI

Mudah-mudahan dapatlah topup cukuplah untuk bulan ini... jimat bajet hehehe

Selamat bersegmen

Hilang selera makan dan minum?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Seandainya Anda mengetahui apa yang akan Anda hadapi setelah kematian, niscaya akan hilanglah selera Anda untuk makan dan minum dan Anda tidak akan masuk ke dalam rumah untuk berteduh di dalamnya.

(Abu ad-Darda')

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...