FOLLOWER

25 Jun 2013

SEGMEN JOM BERKENALAN BERSAMA BLOGGER

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Jom Berkenalan Bersama Blogger

Dengan semangat yang berkobar-kobar sebagai sokongan kepada darlieyana, aye dengan suka jiwa turut serta dalam segmen ini sebagai blogger yang tak berapa tegar walaupun sudah mencecah 5 tahun bergiat tak cergas di dalam dunia blogging.  Semoga dapat menambah kenalan dari kalangan blogger junior yang lebih mantap dan bergaya. 
(*-*)

Langkah seterusnya untuk menyertai segmen Jom Berkenalan Bersama Blogger adalah seperti tertera di bawah.

Nama sebenar : 
'Rahsia' boleh tak?

Tarikh lahir : 
tahun 1973

Cita-cita : 
berkhidmat kepada bangsa dan negara (ala-ala cikgu atau misi). Salah satu daripada cita-cita tersebut telahpun tercapai walaupun tidak kekal. Namun kerjaya sekarang juga merangkumi perkhidmatan yang cemerlang untuk bangsa dan negara

Hobi : 
Membaca, Menulis dan Menghasilkan kraftangan

warna kegemaran : 
biru dan ungu (campur hijau sikit)

benda yang paling disayangi : 
apa ehh... banyak tu. Buat masa ni benda yang paling disayangi adalah sebatang pen hadiah daripada suami semasa bercinta dulu (maluuuuu). kenapa sayang? Sebab pada pen tu terdapat 5 biji permata yang disusun indah... membawa maksud 'CINTA', mana nak jumpa pen macam tu sekarang? Ada ker?

tujuan berblog : 
Tujuan berblog adalah untuk berkongsi hasil karya tulisan yang tidak seberapa seperti monolog dan puisi serta pandangan peribadi semoga memberi manfaat kepada pembaca. Lebih kepada catatan peribadi untuk rujukan dan panduan di masa depan.

~~~~~~~~~~~~~

Jom kita beri sokongan kepada segmen ini.

Untuk turut serta sila klik pada banner di atas atau klik SINI.

Sekian adanya. Terima kasih kerana sudi membaca.

(^-^)

2 daripada 3 perkara sudah tercapai

Assalamualaikum
Aku berdo'a memohon kepada Allah tiga perkara. Allah telah mengabulkan dua perkara untukku; Dan kini aku menanti perkara yang ke tiga.
  1. Pertama, aku memohon kepada-Nya agar Ia (Allah) menjadikanku sebagai orang yang zuhud terhadap dunia, dan kini aku tidak peduli apa datang kepadaku maupun apa yang pergi meninggalkanku dari perkara dunia. 
  2. Ke dua, aku memohon kepada-Nya agar Ia (Allah) memberikan kekuatan kepadaku untuk bisa senantiasa menjaga shalat (fardhu dan nafilah), dan Allah telah mengabulkannya. 
  3. Adapun yang ke tiga, aku memohon kepada-Nya agar Ia (Allah) menganugerahkan kepadaku asy-Syahadah (gugur di medan jihad), dan hingga kini aku masih menanti kedatangannya.
('Amr bin 'Utbah bin Farqad)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...