FOLLOWER

21 Ogos 2013

Gambar untuk hari Rabu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera 1MalaysiaDalam kesibukan kerja... masih lagi berpeluang mendapatkan bahan untuk blog.  Syukur Alhamdulillah masih diberi peluang untuk dipamerkan di sini.

Untuk mengisi masa dan melepaskan keletihan bekerja.  Jadilah buat cuci mata.


Bekas hantaran.  Ada banyak koleksi dan warna yang menarik sangat.Pelapik dulang hantaran.  Juga dalam banyak pilihan warna dan corak.


Antara bahan untuk gubahan hantaran.  Walaupun sebenarnya boleh juga dibuat untuk lain-lain aktiviti.


Himpunan bunga kecil yang comel dan menarik sangat-sangat.  Banyak pilihan warna.Satu lagi bekas hantaran yang menarik.Himpunan bunga mawar (plastik) yang banyak jenis dan warna serta saiz.


Mawar lagi.... cantik nyerMawar juga lagi...Salah satu daripada gubahan yang menarik perhatian.  Bukan sahaja untuk hantaran tetapi boleh juga buat pameran terutama butik pakaian pengantin...

Weh... buat promosi percuma pulak hari ini.  Cer teka kat mana ni?

Ehhh eh... korang ni, kalau buat giveaway atau segmen cepat jer ... saja-saja jer nie, nak menguji.  Maaf yer!

Semuanya adalah gambar berkaitan perkahwinan dan pengantin serta segala persiapan dan hiasan.

Walaupun pada asalnya lebih dari 9 tetapi tidak dapat dimuatkan semuanya di sini atas sebab kurang sesuai kerana tidak cantik... ehhh bukan gambar porno yer... tetapi gambar berkaitan bunga dan kelengkapan perkahwinan.

Sekian dulu... selamat untuk semua.


(8-8)

Peraturan dibuat untuk memudahkan urusan

Assalamualaikum dan selamat sejahteragambar dari google

Pada hari Rabu yang biasanya ramai orang tidak berkata-kata sebaliknya hanya memberi gambaran sahaja, aye terasa nak tulis panjang lebar... bukan berkata tetapi menulis apa yang terbuku dalam hati.  Bila menulis begini paling tidak dapat mengurangkan rasa hati yang membekam.  Nak bercakap atau bercerita pada orang bimbang mengganggu emosi dan perasaan mereka mula... jadi tulis di sini dan sesiapa yang sudi membaca tulisan ini tidak berhasrat mengganggu perasaan tetapi sekadar luahan sahaja.

Perghhh... (ayat apa ni aye tak tau) pengenalan punya la panjang belum masuk isi cerita lagi.

sekadar hiasan

Seperti biasa kita akan berhadapan dengan situasi tertentu di mana kita perlu akur dengan peraturan. Sekadar nak berkongsi bukan senang sebenarnya nak mencipta arahan atau peraturan... perlu diteliti satu persatu agar ayat yang dibuat tidak menyukarkan mana-mana pihak untuk memahaminya.  Dan... untuk membuat pindaan pada mana-mana senarai peraturan perlu juga melalui kelulusan dan perbincangan bersama dan bukan keputusan seorang.

Seringkali juga peraturan yang senang akan nampak susah bila tidak dibaca dengan teliti.  Hal ini akan membawa pula kepada kerenah birokrasi yang seterusnya akan memburukkan keadaan.

Birokrasi dicipta bukan untuk menyusahkan tetapi untuk memudahkan.

Baca dengan teliti arahan dan syarat yang dikenakan.  Ikutlah kenyataan yang dibuat supaya dapat memudahkan semua pihak termasuk diri sendiri.

Tidak susah sebenarnya nak ikut peraturan atau syarat yang dikenakan.  Sekiranya tidak faham boleh bertanya... begitulah yang sering dikatakan oleh cikgu-cikgu ketika kita disekolah.  Tetapi sekiranya cikgu sendiripun malas nak bertanya... macam mana anak murid nak memahaminya.

Tiada siapa yang hendak susah termasuk juga orang yang tergolong dalam pembuat peraturan dan keputusan.  Tetapi bila bersendirian... nak tukar peraturan dan syarat akan memakan diri... kerana ditegaskan sekali lagi... peraturan yang dibuat secara bersama perlu dipinda secara bersama juga.

Semoga memahami.

Sekian adanya, terima kasih kerana sudi membaca dan memberi pandangan.

(*-*)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...