FOLLOWER

1 Oktober 2013

Apa itu Leptospirosis

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Duduk tak duduk nak buat cerita pasal Leptospirosis.  Memang saja nak cari pasal kan?

Aye memang lah... nak buat cerita tak kira musim dan masa.  Rasa-rasa nak bercerita pasal penyakit kencing tikus pulak... walaupun sekarang bukan dok heboh diperkatakan mengenai penyakit bawaan mamalia kecil yang suka tempat kotor.  Kotor la sangat kan?  Walaupun ada tikus yang tinggal di tempat bersih (konon-konon tikus bandar la kan) tetapi penyakit yang dibawa tetapi tidak dikecualikan.

Nak cerita banyak sangat tak berapa nak pandai... tapi kalau nak merapu meroyan... memang boleh sangat walaupun sesekali lebih suka tunggu dan lihat :P.

Berikut adalah salinan kenyataan yang telah diterima melalui e-mail.  Pernyataan berikut di buat oleh seorang Doktor yang boleh dipercayai.  Tetapi nama dan tempat dia bertugas tidak dapatlah dipamerkan disini... sekiranya ada permintaan boleh tanya kemudian :D  Sebelum tu baca dulu apa yang ditulis dibawah.

Selidik mengapa dipuji

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


taman yang indah. gambar hiasan yang tidak diingat darimana sumbernya.


Jika seseorang memujimu dengan sesuatu yang tidak ada pada dirimu, maka janganlah kamu merasa aman dari celaan seseorang terhadapmu atas sesuatu yang tidak ada pada dirimu.
(Wahb bin Munabbih)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...