FOLLOWER

8 Oktober 2013

CPUV ke dua Oktober 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Dah berdesing kat telinga.  
Perasan sendiri kot!

Semalam (7 Oktober 2013), Nuffnang telah memberi ruang kepada Sony Nex 5-T untuk beriklan di blog yangbaik.
Terlambat pula buat entry.  Draf dah ada cuma hari ni baru berkesempatan nak publish.  Sebelum publish beda beda mana patut.


Sony Nex 5-T |  CPUV ke-2 Oktober 2013



Betapalah bagusnya dengan kamera yang serba canggih dengan harga yang berpatutan... dapat merakam pelbagai aksi dan gelagat anak-anak serta keindahan alam.

Terima kasih kepada nuffnang dan Sony di atas kesudian beriklan di sini.

Tidak lupa juga terima kasih kepada semua yang singgah dan sudi klik-klik mana patut... :D

Selamat untuk semua.


suka duka pentas dunia




Selamat hari ulang tahun ke-7 | Muhammad Alif

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Muhammad Alif
Allah selamatkan kamu

Panjang umurnya
Panjang umurnya
Panjang umurnya serta mulia

Biasakan dengan rentetan lagu di atas?  
Itulah antara petikan lagu ditujukan khusus buat Muhammad Alif bin Ahmad Kamal.

Terlambat sikit buat entry untuk Alif hari ini...


Hari ini kan Hari ulang tahun kelahiran Alif yang ke-7.  Baru tujuh tahun umurnya.


Muhammad Alif.  Permintaanya untuk ulang tahun kali ini tidak banyak hanya satu iaitu Nasi Ayam "Chicken Rice Shop".

Boleh lah...nanti kita celebrate kat sana yer... ala dekat depan rumah jew

Mood umi hari ini tak berapa nak menjadi...
Buat entri pun macam hidup segan mati tak mahu..
huhuhuu... memang tak mahu matikan lagi blog nie... 
masih banyak benda yang nak dibuat.

^-^

suka duka pentas dunia


Dia pun dah pandai !!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Hujung minggu lepas, semasa jalan-jalan entah ke mana.  
Kelihatan seperti tiada arah yang dituju.
Ketika ayah berhentikan kereta di stesyen minyak... harga minyak 'naik' pun kena isi jugak
Abid berdiri di tingkap kereta sambil memerhati sekeliling.
Agaknya apa yang bermain difikirannya. 



Dah pandai berdiri sendiri sambil berpaut di tepi 'jendela' kereta
Indahnya pemandangan alam

Mood umi dah kedaung nun entah ke mana
Melayang-layan di langit tinggi
Kaki terasa tidak jejak di bumi
semakin semak rasanya dalam kepala
geliga dah malap
gelap gulita seisi alam
..... 


suka duka pentas dunia

Takut sibuk tidak bertempat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Membaca buku berbentuk ilmiah mendatangkan banyak faedah.  Gambar hiasan.


Diantara tanda berpalingnya Allah Subhanahu Wata'ala dari seorang hamba adalah Allah menjadikan kesibukannya pada hal-hal yang tidak bermanfaat baginya.
(Al-Hasan)



suka duka pentas dunia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...