FOLLOWER

17 Oktober 2013

CPUV ketiga dan keempat Oktober 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahteraSekali lagi terlewat pun tak mengapa.  Biar terlewat dari tidak berbuat apa-apa langsung kan?

Okeylah sekali lagi terlewat mewar-warkan mengenai CPUV bagi bulan Oktober.  Harap-harap Nuffnang dan pengiklan tidak berkecil hati.


Pengiklan kali ini yang memberi ruang iklan dalam CPUV di Nuffnang adalah Project Durian bagi CPUV ketiga dan Nestle Drumstick CPUV keempat.  Masing-masing masih lagi berlangsung (on going).


Berkenaan iklan Project Durian yang mula beroperasi mulai 11 Oktober 2013, aye belum jumpa lagi iklannya menari-nari di blog ini... tetapi point dah bertambah.  Terima kasih kepada kalian yang memberi sokongan... sangat-sangat menghargainya.  Pernah juga cari di Google perkataan Project Durian... dah jumpa tetapi tidak pasti pula adakah projek durian berkenaan yang dimaksudkan.  Okey ... aye rasa perlu tunggu iklan itu menari dan bergedik-gedik dulu di blog ini baru boleh buat cerita... cepatlah timbul!!!

Kembali kepada iklan Nestle Drumstick.  Iklan ini mula beroperasi pada 12 Oktober 2013, ... suka sangat-sangat baru jer menikmatinya bersama anak-anak pada hujung minggu lepas.

Nestle Drumstick - Most Adventurous Challenge.  Iklan dah jumpa di dua tempat... tak sempat nak copy link.  Bila jumpa nanti akan cepat-cepat copy... sabar yer.

Sehingga di sini dulu, terima kasih kepada Nuffnang, Projek Durian dan Nestle Drumstick.  Tidak lupa juga kepada kalian semua yang terus menerus memberi sokongan kepada blog picisan ini...

Selamat maju jaya buat semua.  Terima kasih.


suka duka pentas dunia


Ucapan untuk semua

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


pensil digunakan untuk menulis ucapan.  gambar hiasan.


Tiada suatu ucapanpun yang diucapkannya melainkan ada di dekatnya malaikat pengawas yang selalu hadir.
(QS. Al Ahzab: 70)


suka duka pentas dunia


Sebelum dan selepas yang dramatik

Assalamualaikum dan selamat sejahteraNak buat tajuk cerita kena ada daya tarikan... baru ada orang nak baca.  Tapi aye buat tajuk macam di atas tu, tak tahulah siapa yang tertarik nak baca.

Apa-apa pun kalau tak ramai nak baca... dapat sikit pun jadi lah buat ubat pelepas malas... setelah sekian lama dok buat entry melalui note smart jer.  Jadi hari ni rasa besar sikit semangat sebab baru berpeluang buat entry melalui pc (komputer).

Sebagai permulaan cerita untuk hari ini al kisah semalam adalah hari yang teramat baru buat Muhammad Abid.  Ini adalah kerana semalam juga umi dan aya teramatlah gigih dan bersemangat sekali untuk menukar penampilan Abid.  Juga bersempena dengan Aidiladha.


Ini adalah penampilan Abid beberapa hari yang lepas dan gambar ini pun pernah disiarkan di sini.  Nak letak gambar terbaru sebelum semalam tak berapa kena pula dengan wajah sekarang.

Abid bukannlah besar sangat budaknya.  Saiznya kecil saja sesuai dengan berat semasa lahirnya iaitu 2.2 kg.  Kalau nak diceritakan al sebab sejurus kelahirannya memang tak sanggup.  Kalau tak silap pernah juga beberapa kali buat intro mengenai sejarah kelahirannya tetapi tak berapa nak jadi juga... sebab terlalu terharu.Dan... ini adalah penampilan Abid yang terbaru selepas operasi petang semalam.  Maka semakin terserlah semangat dan kepintarannya dalam setiap pergerakan.  

Apa lagi... selepas operasi cukur kepala besar-besaran petang semalam.. cepat-cepat bagi minum ubat selsema dan demam.  Sebagai persediaan dan peringatan sebab dah jenuh jugalah semalam berendam air... kesejukanlah Abid.

Kakak dan Abangnya asyik mengejek... Siaplah korang bila Abid besar nanti. 

Hahahaha

Sekian adanya.


suka duka pentas dunia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...